A foglalkoztatók kétharmadánál tártak fel munkaügyi jogsértéseket a hatóságok, továbbra is meghatározó a feketefoglalkoztatás, az ellenőrzött munkavállalók csaknem 12 százaléka így dolgozik – írta keddi számában a Világgazdaság.

Még mindig nagyon sok a feketén foglalkoztatott

A Pénzügyminisztérium jelentése szerint az idei első fél évben 9700 munkáltatót ellenőriztek a hatóságok, közülük 6400-nál tártak fel munkaügyi szabálytalanságokat, amelyek az ellenőrzött 41 ezer munkavállaló 61 százalékát érintették. Ezerötszáz vállalkozásra együttesen több mint 215 millió forint munkaügyi bírságot szabtak ki.

A feketefoglalkoztatás az építőiparban a legelterjedtebb, ott egy év alatt 32-ről 35 százalékra nőtt a bejelentés nélkül dolgozók aránya. A személy- és vagyonőrök 17 százaléka, a vendéglátásban dolgozók csaknem 15 százaléka, a kereskedelmi dolgozók 10 százaléka feketemunkás.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nagyon helyes...minél kevesebbet befizetni ezeknek a patkányoknak!!!
tudode
Nem csak az első vonalnál megy ORBITÁLISAN a csencsem- bencsem. Az alattvalókat sem ejtették a fejükre, KICSIBEN, ha egy mód van pl. a 27%-os Á-FÁJUKKAL, túró a fülükbe, KIKERÜLIK mint ahogy a FŐ VÁMSZEDŐK ugrálnak ki a bombabiztos járgányukból sok kicsi sokra megy alapon!
Eladott Ország
Az építőipar továbbra is a pártok kifizető helye, valami haszonnak is kell maradni. ( Puch László Simicska, Lajos, Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Szíjj László, Nyerges Zsolt stb...
Hellcat
Miért legyen valaki korrekt az állam fele ha az állam sem korrekt mások fele? Az, hogy 33,5% jön le a béredből amdj ezután még 27% áfát fizetsz mindenhol ez EU szinten kurvára kimagaslik ám. Utána lehet nézni.
Eladott Ország
Például el lehetne azon is lamentálni, hogy a történelmi egyházak hogyan tudnák – állítólagos rendeltetésüknek megfelelően – elviselhetőbbé tenni azoknak a magyar embereknek az életét akár keresztények, akár nem, akik például hagyományőrzésből nem táplálkoznak csak minden páratlan napon, vagy akiket olyan jól megmentett a magyar kormány, hogy már fedél sincs a fejük felett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.