A Közép-európai Egyetemért (CEU) tartott szolidaritási demonstrációt szerdán Budapesten az LMP ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő.

Puzsérral együtt demonstrált a CEU mellett az LMP ifjúsági szervezete
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A egyetem épülete mellett, a Zrínyi utcában tartott tüntetésen Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője azt mondta: a CEU azt szimbolizálja, hogy nem lehet mindig mindenkinek megmondani, mit taníthat, mit gondolhat, és lehet nem egyetérteni.

Az ellenzéki politikus kiemelte: ha Soros György nem egyetemet, hanem autógyárat épített volna, akkor a kormány nem elüldözné, hanem adómentességet adna neki és mindent megtenne a maradásáért.

Puzsér Róbert publicista, aki függetlenként pályázik a főpolgármesteri posztra, arról beszélt, hogy

ugyan nem kedveli a CEU tevékenységének jelentős részét, nem ért egyet a "genderideológiával", de akkor is kiáll a szólásszabadság, a kutatás szabadsága mellett.

Hangsúlyozta: nem akar olyan városban élni, ahonnan elüldözik az ott tanulni, kutatni vágyókat.

Úgy fogalmazott: "szabad, polgári világban akarok élni, nem kokainista szociopaták által konstruált kafkai újfeudalizmusban".

Pitz Dániel, a Lehet Más a Jövő elnöke arra hívta fel a figyelmet:

az "ország legjobb egyetemét" a kormány hatalmi fölényét kihasználva saját törvényeivel üldözi el, mit sem törődve az ott tanulókkal és azokkal, akik a jövőjüket Magyarországon képzelik el.

A tüntetők olyan táblákat tartottak a magasba, mint "Szabad ELTE, Corvinus, MTA, CEU" és "Szabad gondolat".

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Édes jó istenem, mi lesz még ebben a szerencsétlen országban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sandor44
--Megtalálja Meztelen Lányok a környéken itt van : Huit.Re/Lanyok
Eladott Ország
@Pegero: A kilencedik éve tartó ámokfutással az a baj, hogy zárt körben, tömjénfüstbe burkolózva el lehet mondani akárhányszor, hogy az ország egy merő sikertörténet, és hogy a siker nem szorul magyarázatra, mindenféle mikrofonoktól el lehet sütni az 5% fölötti gazdasági növekedés megvédését, a helyzeten nem változtat. Egy olyan országban, ahol kormányzás helyett plakátokon, és az einstandolt médián keresztül kommunikálnak, ahol a gazdaságpolitika
ekvivalens a korrupcióval, ahol a félkegyelmű isten barma gázszerelő harsányan beleröhögi a
kamerába, hogy ő a kemény munkája révén lett csilliárdos, és semmi nem történik, ott egyetlen
lehetőség maradt. Megvárni, ameddig az agyakra már nem hat a propaganda, ameddig a saját
gyomor korgása felülírja a szomszéd gyomrának korgása iránti abszolút érdektelenséget.
A helyzet az, hogy a csillapíthatatlan étvágyú udvartartás felzabált mindent néhány év alatt, de
lássuk be, a korábbi és mindenkori kormányok sem erőltették meg magukat, hogy jobbra
forduljon a magyar sors. Minél nagyobb az étvágy a vályú mellett, annál nagyobb a pusztulás
mindenhol máshol. Nincs versenyképesség, nincs fejlődés, nincs felzárkózás. Csak a gatyából
kilógó segg és az önámítás. Nem jó, nem biztató, nem rossz, katasztrofális.
Eladott Ország
@Pegero: "Nem úgy van az"; tegnap 16:15
A jelenlegi kormánynál kártékonyabb, hazugabb, sunyibb társaság még nem dúlta ezt az
országot. A kereszténység mögé bújva, de csak az itthoni katolikus egyház vezetőinek, vagy azok egy részének támogatásával pusztítotok, mint a pestis. Tudom, hogy ti sem hiszitek és sokan nem hiszik, de vége lesz ennek egyszer. Hiába betonozzátok be magatokat, nem fogtok dinasztiákat alapítani. Hiába rakjátok mindenhová a petéiteket, azokból élősködő lárvák lesznek, pillangók soha. Már régen túl van ez az ország azon a ponton, amikor még választással, demokratikus úton meg lehetett volna szabadulni tőletek. Nem lehet, már nem. Jól látjátok, nincsenek demokratikus ellenzéki pártok, nem is lehetnek demokrácia nélkül. Jöhet Putyin is, vagy aki segíteni tud. Nektek. Nem az országnak. Mert az országot már szétvertétek, kibeleztétek. Rajtunk már nem segít semmiféle demokratikus átmenet, mert nem adtatok rá lehetőséget. Titeket már csak kiverni lehet a hatalomból, bíróság elé állítani, a harácsolt vagyont elkobozni. Igen képzett és csak a jogban hívő büntetőbíró azt mondta, akkor lesz itt rend, ha politikusok fognak lámpavasról bokázni. Az biztos, addig nem lesz rend ebben az országban, míg ezt az egész maffiát, Orbánostól, Poltostól bilincsben nem mutogatják. Ezek amíg élnek és mozognak szívni fogják a vérünket. Csakis a végleges elszigetelés és teljes vagyonelkobzás lehet a megoldás. Megsemmisítést azért nem írok, mert az EU-ban az tilos. De egy ilyen irányú népítéletet nem tartok kizártnak. Mert nincs más mód szabadulni tőletek, mindenhová beettétek magatokat. Mindegy, hogy névleg ki győzne a választásokon, a valóságban ti rabolnátok tovább. Ezt egyetlen módon lehet megakadályozni. Ki kell irtani benneteket és vazallusaitokat a hatalomból, a gazdaságból, mindenhonnan. Valódi kormány- és rendszerváltás kell. Az pedig nem arról szól, hogy ti ellenzékbe vonulva szívjátok tovább a vérünket.
Eladott Ország
@Pegero: Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
Egyébként a szarházi csúti cigány már megbukott...
Eladott Ország
@Pegero: ma, 15:30 ; A csúti cigányt és bűnöző prostituált bandáját a nép fogja elzavarni! Legjobb, ha te is kihúzod a fejed a fidesz seggéből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.