Egy héttel ezelőtt, kedden, november 13-án ünnepelte volna az SZDSZ harmincadik születésnapját – ha még létezne, és volna mit ünnepelni. Az évforduló kapcsán – néhány felületes írástól eltekintve – meglehetősen kevés érdemi elemzés látott napvilágot. Mindez különösen meglepő annak fényében, hogy a lassan egy évtizede nem létező párt milyen gyakori és fontos hivatkozási pont mind a jobb- mind a baloldali retorikában, egyfajta groteszk karikatúrájaként annak, amit a valóságban megtestesített a magyar közéletben. Mind a hétköznapok zaja, mind az ünnep hallgatása üzenetértékű. Ahogyan a sztálini propaganda tette ellenfelei emlékével, úgy próbálja az Orbán-kormány is kiradírozni a demokratikus ellenzéket és az SZDSZ-t a rendszerváltás heroikus és felemelő narratívájából, hogy ott Orbán 1989. június 16-i beszédén kívül másnak ne legyen helye. Ugyanakkor az SZDSZ szimbolikusan felelőssé tehető mindazért, amit a rendszerváltás kapcsán kudarcként, elvesztegetett lehetőségként,...

(Forrás: merce.hu, durbincs által)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szalai27
--_----Itt találszz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
durbincs
a három jóképűvel, akik alteregói itt lebzselnek 2% pártoknál ?+ az élcsapat ? már megint ...
durbincs
@tulipan: maga a HIRDETŐS SEX maca?@csak húgy..: +@kula..: abnormal, pisi-kaka sexes?
@Eladott Ország: látni maga málé, rettenet csipázza eme súlyos aberráciot, üveges asztalán?@Eladott Ország: azt hova ferdülne má ,azzal a repedt kis agyával ? @Eladott Ország: @ @Cieranna: @Sandralita: @Czibor32: lett maga @tulipan: hordja el magát,degenera gumbo?+@Szalai27:
tulipan
@durbincs: Mi a szösz? Há' nem bírsz magaddal, hülyegyerek?? Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? simogatod? élvezkedel?
Tünj el mielőbb innen, mert nagyon uncsi vagy, a pokolban, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta, a degenerált gumbó +kula, az akuális narancsos haverjaid mellé?
Ott aztán gyárhatjátok szakmányba, az ocsmány hirdetéseiteket!!!
durbincs
@tulipan: maga a HIRDETŐS SEX maca?@csak húgy..: +@kula..: abnormal,pisi-kaka sexes?
@Eladott Ország: látni maga málé, rettenet csipázza eme súlyos aberráciot, üveges asztalán?@Eladott Ország: azt hova ferdülne má ,azzal a repedt kis agyával ? @Eladott Ország: talán
a papir alapú Kincses Kalendáriumokat-Lexikonokat ,kéne olvasgatnia?s ne a maga elé tápolt soros menüt ollózgassa ide ? s nem gondoljuk hogy,mostantól falná a könyveket ? de -néha -néha @Eladott Ország megprobálhatná?ha már a sors haverja,ilyen nívótlan,sex tivornyás? .
@Cieranna: @Sandralita: @Czibor32: lett maga @tulipan: hordja el magát,degenera gumbo?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél