Készül az év végi ünnepi időszakra a BKK is, ki is adták, hogy melyik nap milyen közlekedési rend szerint járnak majd a buszok, metrók, trolik és villamosok.

December 22-től már ünnepi menetrendben gondolkodik a Budapesti Közlekedési Központ, külön honlapot is szenteltek az évvégi közlekedésnek, melyet itt lehet elérni.

BKK: szilveszterkor egész éjjel járnak a metrók

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate

December 22. és 23.: sűrűbb járatindulás

Közleményük szerint a december 22-23-ai utolsó adventi hétvégén a következő vonalakon közlekednek sűrűbben a járatok:

- A 2-es villamosvonalon szombaton napközben, valamint vasárnap délutánonként a szokásosnál sűrűbben indulnak a villamosok.

- A 4-es és a 6-os villamos vonalán szombaton és vasárnap napközben a megszokottnál gyakrabban érkezik majd egy-egy szerelvény a megállókba.

- A budai fonódó villamoshálózaton is sűrűbben követik majd egymást a járatok: a 17-es villamos szombaton és vasárnap napközben gyakrabban közlekedik, sűrűbb villamosforgalmat biztosítva ezzel többek között a Bécsi úton, a Villányi úton és a Fehérvári úton.

- A megszokottnál sűrűbben közlekedik a 80-as trolibusz, a 182-es, 184-es busz, valamint vasárnaponként a 85-ös és 194-es autóbusz.

- Szóló buszok helyett csuklós járművek közlekednek szombaton és vasárnap is a 31-es, a 45-ös és a 66-os buszvonalon.

- Vasárnap is közlekedik a 158-as és a 224-es busz, a 158-as szombaton a szokásosnál gyakoribb követéssel.

- A 123-as, a 126-os, a 138-as autóbusz a december 2-i, 9-i, 16-i és 23-i vasárnap, továbbá a 204-es autóbusz december 30-án is hosszabb üzemidővel közlekedik, azaz a szokásosnál később indul az utolsó busz.

December 22-től egészen január 1-ig mindennap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró, azaz csak a Lehel tér és Újpest között kell pótlóbusszal utazni.

A december 23-ról 24-re (vasárnapról hétfőre) virradó éjjel az éjszakai járatokkal utazóknak a szombati menetrendet kell figyelniük.

December 24-én 16 órától már éjszakai járatok közlekednek

December 24-én (hétfőn) a közösségi közlekedési járatok reggel és napközben a szombati menetrendjük szerint közlekednek, egészen 15-16 óráig. Ezután a legtöbb vonalon – ahogy az elmúlt években is – az éjszakai hálózat járataival lehet közlekedni Budapesten.

Figyelem, a metrók sem közlekednek 16 óra után!

A Deák Ferenc tér M és a repülőtér között közlekedő 100E busszal Deák Ferenc térről 0:40-ig, illetve a Liszt Ferenc repülőtérről 1:20-ig, utazhatnak a reptérre tartók, illetve az onnan érkezők.

December 24-ről 25-re virradóra az éjszakai, valamint az éjjel-nappal közlekedő járatokkal megszokott menetrendjük szerint lehet utazni.

A részletes menetrendért erre a linkre kell kattintani.

December 25. és 26.: vasárnapi/ünnepnapi menetrend

Karácsony napjain, december 25-én (kedden) és 26-án (szerdán) az ünnepnapi/munkaszüneti napi indulásokat kell figyelni a menetrendben.

Az éjszakai buszjáratok

- december 25-ről 26-ára (keddről szerdára) virradóra a szombati menetrendjük szerint,

- december 26-ról 27-re (szerdáról csütörtökre) virradóra a munkanapi menetrendjük szerint közlekednek.

December 27-30.: év végi menetrend szerint folyik a közlekedés

December 27-én (csütörtökön) és 28-án (pénteken) az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrend szerint, illetve számos vonalon – ahol ez a menetrendben is látszik – az ebben az időszakban jellemző utazási szokásokhoz igazodó év végi menetrend lesz érvényben ezeken a napokon. December 29-én (szombaton) a szombati, 30-án (vasárnap) a vasárnapi menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok.

December 27-én és 28-án – az ezeken a napokon jellemző kisebb forgalom miatt – nem közlekedik sem a D11-es hajó, sem a 10-es, a 142-es és a 261E autóbusz. Ezeken a napokon a reggeli órákban nem jár továbbá a 98E, a 154B és a 162A járat sem, helyettük a 98-as, a 154-es és a 262-es busszal lehet utazni.

A december 27-ről 28-ra (csütörtökről péntekre) virradó éjjel az éjszakai járatok munkanapi menetrendjük szerint indulnak. December 28-ról 29-re (péntekről szombatra) virradóra a pénteki, 29-ről 30-ra (szombatról vasárnapra) és 30-ról 31-re (vasárnapról hétfőre) virradóra a szombati menetrendet kell figyelni.

Szilveszter napközben: szombati menetrend

December 31-én (hétfőn) napközben a szombati menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok. A bevásárlóközpontokat is érintő autóbuszok többsége az áruházak bezárását követően – jellemzően 17-18 óra után – már nem érinti bevásárlóközponti megállóját.

Szilveszter éjjel: sűrűbb közlekedés, a metrók is járnak majd

December 31-e, szilveszter éjjelén jelentős fejlesztésként az M2-es, az M3-as és az M4-es metróvonalon a szerelvények egész éjszaka közlekednek. Az M1-es metró éjjel 1 óráig jár, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rá.

Egész éjjel közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, valamint egész éjszaka közlekedik az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz. A HÉV-vonalakon is egész éjszaka lesz közlekedés, Békásmegyer (H5) és Csepel (H7) felé 30 percenként.

Az éjszakai buszok vonalán – néhány kivétellel – sűrűbben induló vagy nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek, több járat pedig meghosszabbított üzemidővel közlekedik. A belváros felől a metrókat érdemes igénybe venni, mivel a Nyugati pályaudvartól, a Móricz Zsigmond körtértől, az Örs vezér terétől és a Határ úttól, illetve Kőbánya-Kispesttől a metróhoz csatlakozó éjszakai járatok sűrűbben indulnak.

A közösségi közlekedési járatok december 31-ről január 1-re virradó éjszaka érvényes menetrendje járatonkénti bontásban, továbbá térségekre bontott mobilitási terv formájában hamarosan elérhető lesz a BKK honlapján, az utazás megtervezéséhez ebben az időszakban is érdemes lesz a BKK FUTÁR alkalmazást használni.

Nagy nemzeti másnap: ünnepnapi/munkaszüneti menetrend

2019. január 1-jén (kedden) a közösségi közlekedési járatok az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.

Közlekedés január másodikától

Január 2-án (szerdán) az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben, az M3-as metróval pedig ettől a naptól ismét a vonal felújításának idején érvényes forgalmi rend szerint lehet utazni: a szerelvények munkanapokon az első hajnali indulástól 20:30-ig közlekednek a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között, esténként 20:30-tól üzemzárásig, valamint szombaton és vasárnap egész nap a teljes metróvonalon pótlóbusz jár. Január 3-tól a járatok a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek – olvasható a BKK tájékoztatásában.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Családbarát kormány, orrvérzésig dolgoztat. Vagy a metrósoknak nincs családjuk?
Werlissa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok