Dolgozik az  Állami Számvevőszék, természetesen pártatlanul, felfüggesztették a Párbedszéd és a Momentum költségvetését, mert nem elérhetőek a székhelyükön. A két párt már több hónapja elköltözött onnan, erről szóltak is a számvevőszéknek. 

Az Index cikke szerint az Államis Számvevőszék (ÁSZ) novemberben olyan jelentéstervezetet küldött a Meomentum Mozgalomnak, amelyben azt állapították meg, hogy a pártnak járó "költségvetési támogatás felhasználása nem volt átlátható és elszámoltatható".

Az ÁSZ szerint a Momentum nem adta át az ellenőröknek az adatokat, a költségvetési kötelezettséget nem teljesítette, így nem szabályszerűen használta fel az állami támogatást. Az ÁSZ-nak az sem tetszett, hogy a Momentum elérhetetlen a székhelyén, ami miatt meghiúsult az ellenőrzés.

A megszűnés szélésre kerülhet a Párbeszéd és a Momentum az ÁSZ húzása miatt

Domokos László ÁSZ-elnök, korábban fideszes országgyűlési képviselő

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/wikidani1157

Az Index megkeresésére az ÁSZ azt válaszolta, hogy a jelentéstervezetüket csak ők hozhatják nyilvánosságra, de jelenleg épp a Momentum elnökének a jelentéstervezetre adott észrevételeit értékelik.

Az ÁSZ még októberben közölte, hogy a Fidesz-KDNP, az MSZP, az LMP, a Jobbik és a DK minden adatot átadott a választási költségvetések átvizsgálásához, a Momentumtól és a Párbeszédtől azonban nem érkezett ilyen. 

A számvevőszék az Indexnek most azt írta, hogy 

a két párt a közhiteles nyilvántartásban rögzített székhelyén többszöri megkeresés ellenére nem voltak elérhetők, nem reagáltak az ÁSZ megkereséseire, ezért az ÁSZ október 4-én – a vonatkozó törvényi előírás alapján – kezdeményezte a költségvetési támogatásuk felfüggesztését. Tájékoztatom, hogy ez az intézkedés jelenleg is hatályban van.

A cikk szerint a Momentumnál és a Párbeszédnél is a székhelyváltásuk okozott gondot, mert az ÁSZ ragaszkodik a bíróságon bejegyzett székhelyhez, ám hiába adták le már októberben a változást a pártok, az még nem lett átvezetve a közhiteles nyilvántartásban.

A Párbeszéd annyival előrébb van, hogy náluk már bejegyezték a változást, így végre le tudták adni a dokumentumokat. A Momentum viszont egyelőre hiába kereste az ÁSZ-t, hogy hogyan adhatnák le a kért adatokat, választ nem kaptak – állította Fekete-Győr András pártelnök az Indexnek.

Egyrészt miután megkaptuk a vizsgálati anyagot, mi bizonyítható módon szolgáltattunk adatokat, csak az ÁSZ nem adott semmi technikai információt, segítséget az adatszolgáltatással kapcsolatban. Másrészt bizonyítható módon többször hivatalosan is jeleztük nekik, hogy életszerűtlen, hogy a székhelymódosításunk után is a régi székhelyünkön keressenek minket, hiába ül még a bíróság a bejegyzésen

- mondta el a lapnak Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja. Hozzátette, a héten nyilvánosságra hozzák a honlapjukon az összes kampányköltséget, hátha lendítenek ezzel valamit az ügyön.

Az ÁSZ elnöke Domokos László, aki korábban fideszes országgyűlési képviselő volt Békés megyéből.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Domokos László ÁSZ-elnök, korábban fideszes országgyűlési képviselő, értelemszerűen a fidesz házi kurvája. Ettől a szarházitól mást nem is lehet várni! Csak a vak nem látja a többpártrendszert.
uploads.disquscdn.com/images/5dd933e271d47064b30650698b39ebf946ce23ae34fc7923d88cfa8db995893c.png?w=600&h=687
uploads.disquscdn.com/images/46d8678fbba2adbe2c2aafd5b246fe301f6f29b7231c6ef4be972154aa241f51.jpg?w=600&h=604
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Shikari: Pedig az a zsírdisznó despota gazdid mondta, hogy népnek joga van elzavarni a kormányt! De egy politikai fidesz kurvától mást nem várhatunk.
Lepényleső
Ezek miatt is szégyenlem,hogy magyarnak születtem. Azt hogy a magyarság 2/3 része ilyen,
nem hiszem. Legfeljebb a kormányunk nemzete,- között lehet 2/3 győzelme?
mackoka46
Én is panaszra mennék az adatvédelmi biztoshoz. Na de hát az is fidesz ügynök. Maradok a seggemen.
Eladott Ország
@mackoka46: Pártállamban/állampártban megszűnik a hatóságok önállósága , az intézmények élén pártkatonák ülnek, akik a kenyéradó gazdi kívánságát lesik, csorgó nyelvvel. Igazi csinovnyik korszak köszöntött ránk. Csak a fidesz.
hirhatar.com/wp-content/uploads/csak_a_fidesz.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.