Az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme – vélekedett az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön, miután látogatást tett egy XVII. kerületi intézményben.

Káslert körjátékkal köszöntötték – megérkezett a magyar óvodákba a nemzeti és keresztény értékekre való nevelés

Kásler Miklós azt mondta, az óvoda küldetése, hogy a gyermekek alapvető készségeit fejlessze. Érzelem- és értékorientált ismeretanyag megszerzése a cél – tette hozzá.

Közölte: azt szeretné, ha a gyermekek a nemzeti identitás és a klasszikus értékek elemeivel, valamint az egészséges élet alapvető követelményeivel találkoznának.

Felidézte, hogy a meglátogatott csoportok megismerkedtek a fogmosás fontosságával, és folyamatosan mozogtak. Ez azért lényeges, mert kedvezőtlen, hogy a magyar óvodások jelentős része, 25-30 százaléka túlsúlyos – hangsúlyozta.

A tárcavezető felidézte, hogy 2015. szeptember 1-je óta már hároméves kortól kötelező óvodába járni. Míg 2010-ben a hároméves gyermekek 74,1 százaléka nyert óvodai elhelyezést, arányuk a 2017/2018-as nevelési évben 84 százalékra emelkedett.

Az óvodai férőhelyek száma 9200-zal nőtt 2010 óta. Ezzel párhuzamosan emelkedett az óvodapedagógusok száma: 1200-zal többen foglalkoznak a gyermekekkel, mint hét éve. Az ő bérük 2010-2017 között átlagosan 50 százalékkal nőtt, és ez a tendencia a jövőben is folytatódik

– sorolta Kásler Miklós.

Kitért arra, hogy a kormány döntése alapján a következő években száz új óvoda épül, legalább nyolcvanat pedig felújítanak.

A miniszter úgy vélekedett, hogy jó helyre jut a kabinet folyamatos támogatása.

Az esemény sajtóanyagában azt írták, hogy a magyar óvodák alapfeladata az egészséges életmódra nevelés, az érzelmi, erkölcsi, anyanyelvi, értelmi fejlesztés.

A 2018. szeptember 1-jétől hatályos, módosított alapprogramban még hangsúlyosabb szerepet kap egyebek mellett

a nemzeti identitástudat, a keresztény kulturális értékek, a hazaszeretet kialakítása, valamint az egészséges életmód.

A verselés kiegészül a népmesék, a népi hagyományokat felelevenítő rigmusok Qaelemeivel.

Kitértek arra, hogy a kormány 2014-2018 között csaknem 7,8 milliárd forintot biztosított óvodafejlesztési projektekre és a gyermekétkeztetési feltételek javítására.

Tavaly elkezdődött a katolikus egyház országos óvoda- és iskolafejlesztési programja, amelynek keretében nagyjából száz új óvodát hoznak létre, csaknem nyolcvanat pedig felújítanak. A kabinet a programra 75 milliárd forintos támogatást biztosít.

A települési önkormányzatok a 2019-es költségvetési törvény alapján mintegy 150 milliárdot kapnak az óvodapedagógusok és az ő munkájukat közvetlenül segítők bértámogatására.

Az óvodák működtetési támogatása 23 milliárdról 27 milliárdra – 81 700 forint/főről 97 400 forint/főre – emelkedik az idén – olvasható a sajtóanyagban.sda

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az a legsötétebb Rákos személyi kultuszt juttatja az ember eszébe. Rohadt tróger fidesz bűnbanda!
www.youtube.com/watch?v=pjP_G7jkQnA
Köszönjük néked Rákosi elvtárs,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke a arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.
Fogadjuk néked Rákosi elvtárs,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág.
Köszönjük néked Rákosi elvtárs,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke a arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.
Fogadjuk néked Rákosi elvtárs,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
creativehun
@Shikari: Értem...tehát a logikádból kiindulva ..semmi baj a pedofiliával..pusztán a gyerekeket neveli rá a sexuális életre...mivel ezt nem lehet elég korán kezdeni?! Bízom benne,hogy érted..és átérzed annak a súlyát amit valójában írtál!?
Eladott Ország
@Zeta: Valóban, napjaink “új hatalmasai” helyrehozhatatlanul meg akarják semmisíteni az emberek identitását. (Csak a fidesz, csak a keresztény, csak a NER.) Valóban, a diktatúrák jellemzője, hogy igyekeznek elfojtani az emberi identitás egyes elemeit, míg másokat el akarnak torzítani, végül az ilyen kísérletek sötét barbárságokat eredményeznek. (jogrendszer, oktatási rendszer, eü rendszer, civil szektor, közmédia, elmúltnyolcév) Valóban, az emberi azonosságtudatnak nem pusztán csak egyes elemeit, hanem teljes egészét el akarják törölni azok, “akik a tőke soha nem látott koncentrációjának és vele a tömegmanipuláció soha nem látott hatékonyságú technológiájával” elég erősnek érzik magukat erre. (Megjegyzés: "Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység." ) Bástya elvtárs
Commenter
Ezért a kis közjátékért vajon mennyire bírságol Patyi András utóda? Gyerekeket használ politikai célokra. És közben a nemzeti együttrothadás rendszerében pusztul tovább az oktatásügy, az egészségügy ezekért ki is (lenne) a felelős?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.