A vádlott kitalált néven mutatkozott a sértetteknek, és csalt ki kisebb-nagyobb összegeket.

A Kaposvári Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 22 éves kaposfői nőt, aki különböző valótlan indokokra hivatkozva csalt ki pénzt, illetve használati tárgyakat két idős férfitől – áll az ügyészség keddi közleményében.

Mint íják:

a vádlott kitalált néven mutatkozott be az egyik sértettnek, akit 2017 októbere és 2018 decembere között összesen 140 ezer forinttal károsított meg.

A sértettől több alkalommal kért pénzt gyermeke orvosi kezelésére, aki valójában nem is volt beteg. A vádlott emellett különböző használati tárgyakat – így húsvágó kést, zseblámpát, de még földrajz könyvet – kért kölcsön, amiket nem állt szándékában visszaadni.

A több alkalommal tett tartozáselismerő nyilatkozatot, azonban az okiratokat fiktív néven írta alá.

A vádlott a másik, 83 éves sértettet azzal hálózta be, hogy olcsón tud tűzifát szerezni, ezért a sértett 40 ezer forint előleget adott át a kitalált néven bemutatkozó nőnek. A vádlott állítása azonban nem volt igaz, ahogy az sem, hogy gyermeke betegsége miatt további pénzösszegekre van szüksége, amivel újabb 100 ezer forintot csalt ki a sértettől.

Beteg gyerekére hivatkozva vert át időseket egy nő

A Kaposvári Járásbíróság – osztva az ügyészség álláspontját – a büntetlen előéletű, és a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottal szemben 1 év 2 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte a sértetteknek okozott kár megtérítésére. Az ítélet a büntetőjogi főkérdések vonatkozásában jogerőre emelkedett.

Cikk- és címlapkép. Pixabay

(24.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.