Nincs sehol torlódás, de több főbb és alsóbbrendű útvonalon is dolgoznak, vagy pedig lezárások lassítják a forgalmat

Az Útinform vasárnap reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Az M0-s autóúton tovább festik a sárga burkolati jeleket, a későbbi forgalomtereléshez.

Útinform: már festik az M0-s déli szakaszán a sárga útburkolati jeleket

Előkészítő munkálatok az M0-s déli szektorában

Fotó, címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezért napközben az M5-ös autópálya felé haladók, az aktuális munkaterület mellett, csak egy sávot használhatnak Halásztelek és Dunaharaszti között. Jelenleg folyamatosan lehet haladni az autóút teljes szakaszán.

A szombati tapasztalatok alapján jelentős torlódásra lehet számítani.

Építkezések, útlezárások

M0-s déli szakasza

A későbbi forgalomterelésnél, a 16-os és a 21-es km között is lezárják majd az M1-es felé tartó pályaoldalt, a forgalmat pedig ezen a szakaszon is az ellenkező oldalon vezetik majd, két-két sávon. Így Nagytétény és Dunaharaszti között, a 11-es és a 23-as km között az M5-ös felé tartó oldalon halad majd mindkét pályaoldal forgalma. Az irányokat terelőfallal választják majd el, ennek kiépítésére jövő héten, az esti órákban kerül sor.

- a törökbálinti bevásárlóközpont és az M7-es autópálya közötti szakaszon a 3-as km-nél az M5-ös felé a külső (gyorsító) sávot burkolathiba miatt lezárták, de mellette még három sáv használható! A korlátozás ellenére az M7-esre fel lehet hajtani!

- az M1-es felé vezető oldalon a 10-es km-nél a diósdi csomópontban zajvédőfalat építenek, emiatt a lehajtó ágon a külső sávot lezárták.

- a déli szektorban két szakaszon, Nagytéténynél (11-16 km) és Dunaharasztinál (21-24 km) az M1-es felé vezető oldalon az építési munkák miatt a forgalmat mindkét munkaterületnél az ellenkező oldalon vezetik.

- A terelések miatt a 6-os főúti csomópontnál jelentősen megváltozott a forgalmi rend: a 6-os főútról sem Budapest, sem Érd felől nem lehet felhajtani a körgyűrűre az M1-es felé. A 6-os főúton tovább kell autózni az M6-os autópályáig, majd azon haladva érhető el az M0-s autóút. Az M1-es autópálya felől érkezők a budafoki kijáratnál a 6-os főútra csak a főváros felé tudnak elkanyarodni, Érd felé nem! A javasolt terelőutat táblák jelzik.

- az 19-es jelű csepeli csomópont és a Soroksári Duna-híd között a külső sávot lezárták, így most két sáv járható az M1-es autópálya felől az M5-ös irányába. (18-20 km)

- már újra közlekedhetnek a gyalogosok és a kerékpárosok a Hárosi-Duna hídon. A biztonság érdekében a kerékpárosok csak a járművüket tolva kelhetnek át a felüljárón.

Az M0-s autóút és az M7-es autópálya csomópontjában burkolathibák miatt vezettek be korlátozást. Az M0-s autóúton az M5-ös felől érkezve az M7-es Balaton felé vezető oldalára történő felhajtásnál a két sávból csak egy sáv járható.

Az M1-es autópályán,

- Budapest felé, az M0-s csomópontja előtt, a 17-es és a 16-os km között burkolathiba miatt a külső sávot lezárták.

- Győrnél a Rába híd dilatációs szerkezetét javítják. A 124-es km-nél a Hegyeshalom felé tartó kamionokat a leálló sávra terelik, a személyautókat sávelhúzással az ellenkező oldal belső sávjára irányítják át. A Budapest felé vezető oldalon a járművek a külső- és a leálló sávot használhatják, így mindkét irányban két sáv járható.

- a 134-es km-nél a Börcs pihenő még zárva van. A közelben Győrnél a 119-es km-nél lévő Arrabona, vagy a 144-es km-nél a Lébény pihenőhely elérhető.

Továbbra is csak egy forgalmi sáv járható az M1-es autópálya és az M0-s autóút csomópontjában. Az M1-esen a Tatabánya felől érkezők az M0-s autóútra vezető két sávból csak a belső sávot használhatják.

Az M15-ös autóúton,

- a szlovák határ felé az 5-ös és 6-os km között útszűkület mellett dolgoznak, ami miatt időszakosan torlódás alakulhat ki.

- a szlovák határ felé a 14-es jelű rajkai kijáratot lezárták, mert átépítik. Ezért a csomópontban az M1-es autópálya irányából nem lehet kihajtani Rajka felé. A javasolt terelőutat táblák jelzik.

- a rajkai átkelő be- és kilépő oldalán útépítési munkák miatt sávlezárás van érvényben.

- a burkolat állagromlása miatt a teljes szakaszon, azaz az M1-estől az országhatárig mindkét irányban 60 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be.

Az M2-es autóút

- bővítése miatt Budapest és Vác között a 22-es és a 38-as km közé eső szakaszon mindkét irányban tilos az előzés. A 22-estől egészen a 29-es km-ig már az újonnan megépült bal pályán vezetik a forgalmat. Ezen a szakaszon szembeforgalomban kell autózni, a balesetveszély csökkentése érdekében 80 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben. A 29-es és a 38-as km között továbbra is szűkített sávokon halad a forgalom. A 17-es és a 22-es km között Budapest felé két sáv járható, Vác irányba pedig egy sávon halad a forgalom, ami délutánként az észak felé tartó forgalomban okoz torlódást.

Az M5-ös autópályán

- az M0-s csomópontnál a főváros felé, a 25-ös km-től a 18-as km-ig a délelőtti órákban a belső sáv szakaszos zárásra készüljenek, majd délután az ellenkező oldalon, a 19-es km-től a 21-es km-ig várható hasonló mozgó terelés karbantartási munkák miatt.

- Budapest felé, Kecskemét térségében napközben a 90-es km-től a 74-es km-ig a belső sávot zárják le helyenként, mert mossák a szalagkorlátot és összeszedik az autókból eldobált szemetet.

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

- Az M7-es autópályán a 89-es km-nél, a balatonvilágosi csomópont közelében a 710-es főút majdani csatlakozó csomópontját építik. A leálló sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől.

- Felújítják az M7-es autópályát Siófok térségében, a 96-os és a 104-es km között. A Letenye felé haladókat sávelhúzással az ellenkező oldal belső sávjára terelik, így a határ felé egy sávon, Budapest felé két sávon haladhatnak a járművek. A terelés miatt a főváros felől érkezők a 98-as jelű Siófok-(kelet)-Sóstói csomópontban nem tudnak a Balaton felé lehajtani, és ott a Letenye felé vezető oldalra a felhajtás sem lehetséges. A főváros felé közlekedők a csomópontban továbbra is használhatják a fel- és lehajtóágat.

Főutak:

- Egyirányúsították az 1-es főutat Győrben, a Likócsi körforgalom és az Ipar utca között. A belváros felé haladókat a Szentvid utca – Pesti út útvonalra terelik, a Budapest felé haladók pedig továbbra is az 1-es főutat használhatják.

- Az 1-es főúton az M15-ös autóút csomópontjánál, a 171-es km-nél hídépítők dolgoznak. Sávlezárása és jelzőlámpás irányításra készüljenek!

A 4-es főúton,

- a Pilis és Cegléd közé eső szakaszon (52-86 km) az M4-es autópálya építéséhez kapcsolódó munkák miatt mindkét irányban sebességkorlátozás van érvényben. Több szakaszon sávelhúzással terelik a forgalmat.

- Cegléd térségében, a 70-es és a 76-os km között, építési munka miatt a Szolnok felé haladókat átterelték az ellenkező, Budapest felé vezető oldalra, ahol irányonként egy-egy sávon lehet autózni.

Szintén a 4-es főúton autózókat érinti, hogy a 67-es km-nél lévő Tápiószentmártonra vezető út csomópontjában megváltozott a forgalmi rend. Ott már csak az útmenti benzinkúton keresztül lehet fel-, és lehajtani a főútra. Aki Tápiószentmártonról szeretne Cegléd felé haladni, az már a főút feletti új hídon teheti ezt meg.

Fontos, hogy a Tápiószentmártonra vezető út csomópontja és a közeli benzinkút közötti szakaszon 7,5 tonna súlykorlátozást vezettek be!

- 190-es km-nél, Kabánál a közvilágítási hálózatot építik ki. Mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani.

- 204-es km-nél – a Hajdúszoboszlót elkerülő szakaszon – az M35-M4 autópálya építéséhez kapcsolódóan – útszűkület mellett építik a padkát.

A 6-os főúton,

- Dunakömlőd és Paks között, a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, már nincs sávzárás, csak útszűkület és 70 km/h-s sebesség korlátozás van érvényben!

- Pécsváradnál az út menti növényzetet gondozzák. A 175-ös km-nél munkaidőben félpályás útzár mellett dolgoznak.

- Pest megyében Érden, a vasútvonal korszerűsítése miatt lezárták a Duna utcai vasúti átjárót. A Balatoni út felé lehet kerülőt tenni a Duna utca – Porcsinrózsa utca – 7-es főút – Sárvíz utca útvonalon.

- Balatonlellén, a 7-es főút Dózsa György utcai szakaszán megsüllyedt egy aknafedlap. A 139-es km-nél leszűkítették a főváros felé vezető sávot.

- A 8-as főúton, az osztrák határ közelében a rábafüzesi átkelő előtt Gasztonynál (177-es km), Rönöknél (184-es km), valamint Jakabházánál (186-os km) az M8-as gyorsforgalmi út építéséhez szükséges szállítási munkálatok miatt útszűkületen kell áthaladni. A szállítások alkalmával időnként jelzőőrök irányítják a forgalmat.

- A 14-es főúton Vámosszabadinál, a határátkelőnél meghibásodott a Medvei Duna híd dilatációs szerkezete. A 12-es km-nél táblák jelzik a szlovák oldalon lévő korlátozást.

- A 21-es főúton Nógrád megyében Tar, Mátraverebély, Bátonyterenye térségében a 35-ös és a 48-as km között sávszűkítések és sebességkorlátozások miatt kell csökkenteni a sebességet.

- A 25-ös főúton Sajópüspökinél a 79-es km-nél felújítják a Sajó-hidat. A forgalmat egy ideiglenesen megépített hídra terelik át, ahol csak egy sávon haladhatnak a járművek. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

- A 27-es főúton, a 15-ös km-nél a szendrőládi Bódva-hidat javítják. Félpályás útlezárás mellett dolgoznak.

- A 33-as főúton, Poroszló és Tiszafüred között kerékpárutat építenek. Több szakaszon is korlátozás van érvényben, jelzőőrök irányítják a járműveket. A Tisza-hídon a 33-as km-nél jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

- A 39-es főúton, Gibártnál, az 5-ös km-nél korábban megcsúszott a rézsű. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

- A 42-es főúton, Berettyóújfalunál az M4-es autópálya építéséhez kapcsolódó munkavégzések nyomán, a 38-as és a 45-ös km között több helyen is útszűkület van érvényben. A munkák érintik a 47-es főutat is, a 40-es km-nél leszűkítették az útpályát.

- A 43-as főúton a nagylaki határátkelőnél új forgalmi rendet vezettek be. Ez a Románia felől érkező élőállat és növény, valamint a veszélyes anyag szállítmányokat, továbbá a 20 tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsikat, a lassú járműveket és a mezőgazdasági vontatókat érinti. Ezeket a járműveket Nagylaknál Csanádpalota felé terelik el, ahonnan már könnyen elérhető az M43-as autópálya. A Romániába tartó tehergépkocsikat nem érinti a korlátozás.

A 47-es főúton,

- Algyőnél a 208-as km-nél lezárták a balra kanyarodó sávot, vasúti építési munkák miatt.

- Körösladánynál a Sebes-Körös hídon, a 92-es km-nél karbantartási munkák miatt a fél útpályát lezárták.

- Köröstarcsánál a Kettős-Körös hídon, a 101-es km-nél karbantartási munkák miatt a fél útpályát lezárták.

- Megkezdődött a 48-as főút fejlesztése, ezért Debrecen és a határ közötti szakaszon (2-30 km között), a munkaterületeknél félpályás lezárásokra, útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.

- Az 54-es főúton, Jakabszállás után a 19-es km-nél elektromos léghálózatot építenek ki. Munkaidőben, reggel 8 és délután 3 óra között útszűkületen kell áthaladni. (03.14-ig)

- Szekszárdon az 56-os főút városi szakaszán, a Tartsay Vilmos utcában a burkolat repedéseit javítják. A 4-es és az 5-ös km között munkaidőben az egyik sávot lezárják és jelzőőrök engedik el a járműveket.

- A 61-es főúton, Pincehely belterületén a Kapos-hídon, annak jelenlegi műszaki állapota miatt, csak egy nyomon, váltakozó irányban halad a forgalom, melyet jelzőlámpa szabályoz. (43-as km-nél)

Fontos tudni, hogy várhatóan március 15-től 16 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a hídon, ezért az ennél nehezebb összetömegű járműveknek terelőutat jelölnek ki az M7-es autópálya felé. Az autópálya felújítása miatt a 98-as Siófok-kelet csomópontban nem lehet felhajtani Letenye felé, ezért a 61-esen Simontornyánál elterelt járművekkel a 71-es főúton, Balatonvilágosnál kell felhajtani a pályára!

- A 67-es főúton Mernye, Felsőmocsolád és Somogybabod térségében az 51-es és 77-es km között az új gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódó munkákat végeznek. Sávszűkítésekre és helyenként félpályás lezárásokra kell számítani. Egy rövid szakaszon ideiglenes terelőútra irányítják a forgalmat.

- A 68-as főúton Csokonyavisontánál a 15-ös km-nél csatornáznak. A félpályás lezárásnál az áthaladási elsőbbséget táblák mutatják.

A 76-os főúton,

- Balatonszentgyörgynél kivágják az út menti fákat. Az 5-ös és a 6-os km között reggel 8.00 és délután 4 óra között a fél útpályát lezárják, de a fadöntések idejére rövid időre megállíthatják a forgalmat.

- Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél sávzárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.

- Zalaegerszegen, a Balatoni úton a bevásárló központoknál az építési munkák miatt a körforgalmú csomópontnál az 54-es km-nél sávzárásra készüljenek.

- A 77-es főúton, Nagyvázsony közelében a 16-os és a 18-as km között az út menti fákat gyérítik. A munka során időnként néhány percre megállíthatják a forgalmat.

- A 83-as főúton, Tét átkelési szakaszán a Győri úton gyalogos átkelőhelyet és kerékpárutat építenek. Az 52-es km-nél útszűkület van érvényben.

- Csornán, a 85-ös és a 86-os főút városon átvezető szakaszán, valamint a Barbacsra vezető úton 20 tonnás súlykorlátozást vezettek be!

- A súlykorlátozás bevezetését az érintett útszakasz jelentős teherforgalma indokolta. A 20 tonnánál nehezebb tehergépjárművek az újonnan megépített M85-ös autóút vagy az M86-os autóút felé kerülhetnek!

A 86-os főúton,

- Zalalövő elkerülő szakaszán a 28-as és 34-es km között félpályás lezárásra kell számítani, mert korábban megcsúszott az út menti rézsű.

- Bősárkánynál a 159-es km-nél közműépítés miatt zárták le a fél útpályát.

- Az 541-es főúton, Kecskemétnél a Halasi úton a 3-as km szelvényben csomópontot építenek, Sávzárásra kell számítani.

- A 611-es főút dombóvári szakaszán az 1-es km-nél beszakadt az útburkolat. A központ felé a külső sávot zárva találják az autósok.

Alsóbbrendű utak:

- Gödöllőn még zárva tartják az Állomás utcai vasúti átjárót, mert felújítják. A forgalmat továbbra is mellékutcákra terelik. (3104-es jelű Gödöllő-Tura-Hatvan összekötő út)

- Kabánál a 100-as vasútvonal felújításához kapcsolódóan különszintű csomópontot építenek. Nádudvari út egy rövid szakaszát ezért lezárták, a forgalmat önkormányzati utakra terelik. (3407-es Nádudvar-Kaba-Földes összekötő út) (9-es km)

- Borsod-Abaúj-Zemplén megyében forgalombiztonsági okokból határozatlan ideig lezárták a perei Hernád-hidat, mert a híd teherbírása jelentősen csökkent. Terelőút a Pere – Hernádbűd – Gibárt – 3-as főút – Abaújszántó útvonal. (A hídról a gyalogosokat is kitiltották.) (3704-es jelű, Ináncs-Abaújszántó összekötő út) (6+305 km)

- Tiszakürtön, az M44-es építési munkálatai miatt lezárták a Táncsics Mihály utca egy szakaszát. A forgalmat egy ideiglenesen kialakított terelőútra irányítják. (4514-es jelű Tiszakürt – Csépa összekötő út) (0-2 km)

- Ugyancsak Tiszakürtnél a Csépa felé vezető útszakaszt is lezárták. Kerülni a Tiszaug, illetve a 44-es főút érintésével Cserkeszőlő felé lehet. (2-3 km) (4514-es jelű út)

- Cserkeszőlő határában a Cibakházára vezető összekötő utat a 44-es főút és a Tiszakürti elágazás között lezárták, az M44-es építési munkálatai miatt. A forgalmat egy közeli, ideiglenes terelőútra irányítják, ahol váltakozva engedik a járműveket. (4633-as jelű Martfű – Cserkeszőlő összekötő út)

- Debrecen határában a Hajdúszovátra vezető út elején lezárták a vasúti átjárót. A forgalmat egy ideiglenesen kialakított útra irányították. (4805-ös jelű Debrecen-Bihartorda összekötő út) (0-1 km)

- Százhalombattánál lezárták az Olajmunkás útnak a körforgalomtól a város irányába eső szakaszát, vasúti pályafelújítás miatt. Kerülni a 6-os főút felé lehet. (51309-es jelű Százhalombatta állomáshoz vezető út) (03.18-ig)

Kompközlekedés, kamionstop:

- A balatoni komp Szántódról 7.00 órától 18.00 óráig jár, Tihanyból pedig 7.15 perctől 18.15 percig, óránként szállítja a járműveket.

- A dunai kompok általában 7.00 órától 17.00 illetve 18.00 óráig járnak, óránként.

- A Tiszán Tiszacsege és Ároktő között a komp, március közepéig műszaki okok miatt nem közlekedik. Kerülni a Polgári vagy a Tiszafüredi Tisza-hídon lehet.

A kamiontilalom vasárnap 22.00 óráig lesz érvényben.

- Fontos tudnivaló, hogy a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "hazagurulni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.