A Médianéző Központ Facebook-elemzése szerint "a Fidesz nagy fölénnyel nyerte meg az idei március 15-ét".

Médianéző Központ: a Fidesz nagy fölénnyel nyert a Facebookon

A pártok március 15-ei Facebook-aktivitásáról készített gyorselemzés szerint a Fidesz az online térben is jól mozgósít, az ellenzéki pártokat Gyurcsány Ferenc dominálja, a Jobbiktól pedig elfordulnak eddigi követői – olvasható az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben.

A központ közlése szerint a 2018-as országgyűlési választások során már tapasztalható volt, hogy a kormánypárt kifejezetten tudatosan mozog a közösségi médiában és hatékonyságát (interakciók számát) tekintve messze az ellenzéki pártok előtt járt.

Most március 15-én a Fidesz és hat ellenzéki párt (MSZP, Jobbik, DK, Párbeszéd, Momentum, LMP) Facebook-oldalán összesen 134.100 interakció (kedvelés, megosztás, komment) volt. Ebből 113 ezer a Fideszé volt, vagyis az összes, pártokhoz tartozó interakció 84 százaléka – írták.

Ez – a központ szerint – azt jelenti, hogy a Fidesz üzenetei több mint ötször olyan hatékonyan értek célba, mint az összellenzéki tüntetés és az azon részt vevő összes párt üzenetei összeadva.

A vezető ellenzéki politikusokra szűkítve a vizsgálatot, Gyurcsány Ferenc dominanciájáról ír a központ. Mint kifejtették: március 15-én a valamivel több mint 20 ezer ilyen interakció 64 százaléka (12.800) kötődik a DK elnökéhez, míg a maradék 7.300 reakciót hat vezetőként számontartott ellenzéki politikus közösségi médiában elhelyezett üzenetei váltották ki. A második helyre egy pártnélküli politikus, Szél Bernadett került (2.400 interakció).

A Médianéző Központ kitért arra is, hogy a nemzeti ünnepen egy kivételével minden párt (még ha minimálisan is) növelte követői számát. "A Jobbikosok szemmel láthatóan nem tudták elviselni, hogy képviselőjük, Jakab Péter, többek között Gyurcsány Ferencnével állt színpadra az ellenzéki tüntetésen, hiszen aznap harminchét fővel lett alacsonyabb a párt Facebook oldalát követők száma" – írták.

A legtöbben a Fidesz (271 kedvelés), a legkevesebben (2) az LMP profilját jelölték meg követésre érdemesnek a nemzeti ünnepnapon – jegyezték meg.

Összességében a Médianéző Központ szerint az elmúlt egy év során továbbra sem látható változás a Fidesz és az ellenzéki pártok közösségi média-használatában.

A Médianéző Központ elemzése a Fidesz, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Gyurcsány Ferenc, Szél Bernadett, Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, Tóth Bertalan és Demeter Márta hivatalos Facebook-oldalaihoz kapcsolódó 2019. március 15-ei interakciókat (kedvelés, megosztás, komment) vizsgálta. Az adatok forrása: socialbakers.com.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Érkezett azonban egy másik nagyszerű hír még , miszerint Gajdics Ottó, egy ország KISZ-titkára megkapta a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat. Kezdjük is rögtön ott, hogy ez az intézet pontosan annyira független a fidesztől, mint Polt Péter. 2015 és 2018 között nem kevesebb mint 4,4 milliárd forintot kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, hogy sajtót figyeljen. Nos, eközben a precíz munkavégzés közben találhattak rá Gajdics Ottóra, akit azonnal ki is tüntettek, így március 15-e alkalmából. Ki is járt egyébként ennek a nagyszerű embernek, aki már-már Bayer-i gondossággal szállt bele abba a 22 éves Mészáros Lucába, aki el merte mondani a véleményét a mai magyarországi helyzetről. Nem tudom, Mráz Ágoston Sámuel mire gondolhatott amikor „izgalmas sajtópiaci folyamatokról” beszélt, de szinte kizártnak tartom, hogy a valóságra, miszerint Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor strómanja felvásárolja a hazai sajtó szinte teljes egészét. Ha esetleg véletlenül erre gondolt, úgy igaza van, valóban borzasztóan izgalmas azt figyelni, hogy ezen a héten például melyik napi-, vagy hetilap esik a kisgömböc áldozatául. Na de haladjunk tovább a sorban. Mráz szerint Magyarországon a sajtó szabad. Nos, olyan szabadságban élünk ma, hogy a megyei lapok mindegyike a kormány kezében van, nem beszélve arról a közszolgálatinak nevezett tévéről, amely álhíreket gyárt és a kormány propagandáját harsogja reggeltől estig. Mráz mellett fontos megemlékezni arról is, amit Boros Bánk Levente, a szintén közpénztemetővé alakított Médianéző Intézet igazgatója mondott, miszerint a rendszerváltás idején véleménydiktatúra uralkodott. Bezzeg ma, ugye! kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/03/mdegyei-lapok-karacsony-730x389.jpg
Eladott Ország
MINDEN MEGYÉBEN UGYANAZ JUTOTT A KARÁCSONYRÓL A LAPSZERKESZTŐK ESZÉBE: ORBÁN VIKTOR
Legutóbb április hetedikén, az országgyűlési választások előtti napon volt megfigyelhető az a ritka együttállás, amikor az összes megyei lap szerkesztőjének ugyanaz jutott eszébe. Karácsonykor gyakran történnek csodák, így ez az együttállás most megismétlődött! Ez még Kádárnak sem sikerült!!! Ilyen egységbe olvasztani a sajtó munkatársait, csodálatos...
azonnali.hu/cikk/20181224_ritka-egyuttallas-a-megyei-lapoknal-karacsonykor?fbclid=IwAR0DOeoBfJZNZ7gMue6IV1AuDAGBReW1sBJGZQCzlwojiJWxQvdLrrSnVRw
kokopelli
@Eladott Ország: mit lehetett nyerni?Személyes találkozást Vitéz Kőbányai H.Miklóssal?
Csoportosan,vagy egyenként??
Eladott Ország
@kokopelli: Egy Orbán Viktor mellszobrot lehetett nyerni. Oda lehet tenni a Lenin mellszobor mellé. A tanítvány túlnőtt a mesteren. 3dee.hu/wp-content/uploads/Orban-3D-nyomtatott-szobor-3Dee-budapest-1.jpg
civilhetes.net/sites/default/files/kepek/s-l1600_0.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.