Hétfőn 11 óra után szabadon engedte a rendőrség Gulyás Márton közéleti aktivistát – közölte Matlák Gábor, Gulyás ügyvédje.

Szabadon engedték Gulyás Mártont

Gulyás ellen pénteken adtak ki elfogatóparancsot garázdaság miatt, ő ezután maga ment be a rendprségre, ahol őrizetbe vették és a Gyorskocsi utcai fogdába szállították. Az aktivista így végül majdnem a maximálisan eltölthető időt, az egész hétvégét bent tölthette.

Ügyvéde, Matlák Gábor most elmondta, az ügy előzménye egy február eleji tárgyaláson való hiányzás volt, amint Gulyás állítása szerint önhibáján kívül nem tudott megjelenni. A rendőrség azonban csak most, március végén adott ki emiatt körözést.

Gulyást csoportos garázdaság elkövetésével vádolják egy 2016-os városligeti demonstráció miatt. Ekkor a Ligetben tiltakoztak aktivisták és civilek a park beépítése ellen, amikor dulakodás alakult ki köztük és az építési terület védelmével megbízott biztonsági őrök között, miután a tiltakozók felmásztak a kerítésre. Gulyás ujját eltörték az őrök, de végül az ügyészség őt és társait vádolta meg.

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.