Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke munkavacsorán fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt vasárnap este a szerb és a magyar kormány ötödik csúcstalálkozójának előestéjén, amelyet ezúttal a Vajdaságban, Szabadkán rendeznek meg – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic a két ország külügyminisztere, Szijjártó Péter és Ivica Dacic társaságában Palicson tárgyaltak.

Orbán Viktor Szerbiába utazott

Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vucic szerb államfő munkavacsorája Palicson 2019. április 14-én. Jobbról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter . Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Hétfő délelőtt Orbán Viktor és Ana Brnabic szerb kormányfő megbeszélésére kerül sor, és ezzel párhuzamosan a szakminiszterek is külön-külön tárgyalnak egymással.

Ezt követi Magyarország és Szerbia kormányának együttes plenáris ülése, majd egyezmények aláírására kerül sor, többek között az infrastrukturális kapcsolatok fejlesztéséről, a Szeged-Szabadka vasútvonal korszerűsítéséről, az európai integráció területén való együttműködésről, a vízgazdálkodási és a védelmi együttműködésről valamint a szerb rendvédelmi szerveknek biztosítandó technikai segítségnyújtásról.

A programot a magyar és a szerb miniszterelnök sajtótájékoztatója és közös ebéd zárja Szabadkán – közölte a sajtófőnök.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Soros ott is beleavatkozott az ország életébe?
verőce21
Szeged-Szabadka vasútvonal..."szakminiszterek is külön-külön tárgyalnak egymással." - ismét egy női külügyminiszter Petyának...mentek is már tegnap este...,hogy idejében ottlegyenek.
"...szegény Ausztria te csak házasodj"?
verőce21
Hátha visszatárgyalja Petya a Vajdaságot? Meg a horvátoktól egy kis tengerpertot? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.