A felvonulás szervezői a bíróságon támadják meg a rendőrségi határozatot.

Idén is kordonok közé szorítaná a július 6-iára tervezett Pride-ot a rendőrség – írja a Mérce a szervezők közlésére hivatkozva.

A portál szerint, amikor a melegfelvonulás szervezői először egyeztettek a rendőrséggel, többször is elmondták, hogy kordonmentesen tervezik lebonyolítani az idei eseményt, amit a rendőrség tudomásul vett, ez a jegyzőkönyvbe is bekerült, ellenérv pedig nem hangzott el.

A rendőrség azonban egy újabb egyeztetésre hívta a szervezőket, ahol a rendőrség jelezte, hogy súlyosan aggályosnak tartja, hogy bárki bármikor csatlakozhasson a menethez.

Ezt azzal indokolták, hogy biztonságosabb és egyszerűbb lezárni a területet.

Idén is kordonok között engedné csak a Budapest Pride-ot a rendőrség

A szervezők szerint a rendőrség nem hajlott a kompromisszumra, az egyeztetés után alig egy órával pedig már el is készült a határozat, melyben rögzítették, hogy a rendezvényt kizárólag az általuk vázolt módon lehet megtartani.

Ez azt jelentené, hogy a rendőrség végigkordonozza a felvonulási útvonalat, a menethez pedig csak bizonyos pontokon lehetne csatlakozni.

Mivel a rendőrségi határozat ellen fellebbezésnek helye nincs, ezért a Budapest Pride szervezői a TASZ jogi segítségével közigazgatási perben támadják meg a határozatot – ezt a Facebookon is közölték.

Cikk- és címlapkép: AFP

(merce.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.