A 2000-es évek közepe és a 2010-es évek közepe között csak a szegényebb társadalmi réteg gyarapodott Magyarországon.

A magyar dolgozók egyharmada 125 ezer forintot sem keres havonta
Fotó: Pixabay

Jelenleg a társadalom 30 százaléka tartozik az alacsony jövedelműek csoportjába, arányuk 10 év alatt 4,7 százalékponttal emelkedett – írja az OECD honlapján közzétett kimutatás alapján az Mfor.

Aki 125 ezer forintnál kevesebbet keres, akkor a társadalom legalsó rétegébe tartozónak tekinthetjük, vagyis a 30 százalékos arányt figyelembe véve csaknem

3 millió magyar ennél kevesebb pénzből él havonta. 

Ha a jövedelem havi 125 ezer forint és 325 ezer forint között van, akkor sorolható a középosztályba az illető, ha pedig havi 325 ezernél többől gazdálkodhat, akkor a felső jövedelmi osztályba tartozik. Az OECD szerint a medián átlagkereset 166 667 forint.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Commenter: Abban az időben is csak úgy tudtam a családom eltartani, hogy a főállás mellett volt vállalkozóim is így tudtam dolgozni más cégeknek is.. Abban az időben már csak 2 gyermek lakott otthon, viszont a lány akkor járt a főiskolára, a Vas utcába. Kapaszkodni kellett, hogy mindenre teljen.
tulipan
Commenter:;papa.49: 70+ éve Rákosiék, még Ámerikát akarták volna utolérni, a mi "nemzedékünk" már "szerényebb" volt és megelégedett volna már az osztrák életszínvonallal is!
papa.49
@tulipan: Amíg ez a ,,siserahad,, nem került hatalomra, megtudtam élni a fizetésemből, meg a vállalkozásból, 2012. ben kezdődtek az igazi gondok!!!
Gondolhatod, ha olyan nagy cégek ahol 10 db. nagy targi volt, bejelentik, hogy csak 2 db gépet használnak ezután, akkor ott már baj van, a gazdasággal !!!
tulipan
@papa.49: Nem szabad elfelejteni, hogy mielőtt ez a ragadozó, hazug, útonálló "tolvaj siserehad" a zország tönkretételével, magához ragadta a hatalmat ÉS a vágyott KASSZAKULCSOT, a akosság tömegesen, olyannyira érezte magát (anyagilag) biztonságban, hogy egymás után vette fel a (külöldi) bankok, az ott már beindult válság következtében, nagyon alacsony kamatozással kínált, nagy összegű, valutahiteleket!!!
papa.49
@tulipan: Mégse a válság két évében ült seggre a visszafizetés, hanem a fütyisz OSZLOPOS TAGJAINAK UGATÁSA NYOMÁN !!!Kupaklaja, szargyártó, szartolcsi !!!
tulipan
@papa.49: A szándékosan összehozott ERŐTELJES, forintgyengítés miatt Igy többet lehetett KISAJTOLNI az alkohollal elkábított, ezzel a "húzással" viszont LEDÖBBENTETT NÉPSÉGBŐL!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.