A szervezet válaszolt a kormánypárti sajtóban megjelent vádakra. Újabb fordulatot vett a mozsgói szociális otthonban történt bántalmazások ügye, miután kedden a kormánypárti sajtó, többek között a Magyar Hírlap hasábjain az Alapjogokért Központ információk visszatartásával, ezzel az otthon lakóinak veszélyeztetésével, valamint az EP-kampány befolyásolásával vádolta meg a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezetet. Az Alapjogokért Központ szerint ugyanis meg lehetett volna akadályozni az otthonban történt bántalmazások egy részét, amennyiben a TASZ eljuttatja az erről készült felvételeket a hatóságoknak és feljelentést tesz, amint értesült azok tényéről. A TASZ szerint azonban helyesen jártak el, mikor a felvételeket, amint birtokukba jutottak, eljuttatták az ombudsmanhoz – írja a Pécsi STOP, mely megkereste a szervezetet az üggyel kapcsolatban. A mozsgói szociális otthon egy dolgozója még 2018 nyarán készített felvételeket arról, ahogy az otthon két dolgozója...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Valamit eljuttatni a hatóságoknak, és feljelentést tenni, manapság felesleges energia pocsékolás. Hacsak nem lehet belőle ellenzéki, vagy migráns pert kreálni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.