Kedden délután gyulladt ki a Békéscsaba központjában található ipari műemlék István malom, a nagyszámú tűzoltó ellenére az épület teljesen kiégett, tetőzete beszakadt.

A katasztrófavédelem keddi közleménye szerint "kedden késő délután kigyulladt az István malom Békéscsabán, a Gőzmalom téren.

A helyszínre a békéscsabai, a gyulai, a mezőberényi, a mezőkovácsházi, a szarvasi, a szeghalmi és az orosházi hivatásos egységek érkeztek ki, tizenöt gépjárművel. A több mint hatvan tűzoltó a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tíz vízsugárral előbb körülhatárolta a tüzet, majd eloltotta a lángokat késő estére.

Így lángolt a békéscsabai műemlék gőzmalom – videók

Fotó, címlapi kép: MTI/Lehoczky Péter

A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végzett a tűz környezetében, de nem mutatott ki az egészségre ártalmas gázkoncentrációt.

Körös Hírcentrum

Körös Hírcentrum was live.

A lángok eloltása után feloldották a közeli kórházban biztonsági okokból elrendelt elzárkóztatást. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg."

A beol.hu cikke szerint péntekre rendkívüli közgyűlést hívtak össze a városban a műemlék rendbetétele kapcsán. 

Körös Hírcentrum

Körös Hírcentrum was live.

Az István malom 1915-ben egyszer már kigyulladt lisztpor robbanása miatt, akkor a baloldali szárny égett ki teljesen, a tűzvész közel két hétig tartott. Utána erősítették meg a főfalakat és a földszinti, valamint első emeleti födémszerkezetet.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vajon ki jelentkezett be a helyre ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.