Több mint 10 ezer rászoruló gyermek juthat hozzá finomságokból összeállított adománycsomaghoz a május utolsó vasárnapján tartott gyermeknaphoz kapcsolódó eseményeken – közölte a Magyar Élelmiszerbank Egyesület csütörtökön az MTI-vel.

A szervezet által kiosztott csomagok összértéke megközelíti a 16,5 millió forintot.

Az élelmiszerbank felhívta a figyelmet:

nem minden gyermek olyan szerencsés, hogy hozzájusson apró ajándékokhoz; számukra szeretnék felejthetetlenné tenni idén is a gyermeknapot.

Az egyesület kiemelten kezeli a rászoruló gyermekeket, mivel úgy véli, hogy a nélkülöző csoportok közül az ő helyzetük a legkritikusabb: nehéz körülményeik az egész életükre kihatnak.

Már második éve működtetik azt a pályázati folyamatot, amelyben kiemelt időszakokban – gyermeknap, nyári táborok, karácsony – különleges finomságokat, édességeket juttatnak el a rászoruló gyermekekhez.

A pályázatot idén a Bookline segíti, a cég honlapján május végéig megvásárolható adományjegyekkel lehet támogatni az élelmiszerbankot.

A szervezet 14 éve gyűjti össze azokat az ételeket, amelyek a kereskedelmi láncoknál vagy gyártóknál szezonalitás, túlrendelés vagy csomagolási hiba miatt felesleggé váltak, mégis biztonsággal fogyaszthatóak.

A termékeket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület rászorulóknak juttatja el az ország egész területén, így csaknem 300 ezer nélkülöző kaphat segítséget – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.