Ma délelőtt 11 órakor megkezdődött a gyászszertartás. A dunai hajóbaleset két magyar áldozatát, a Hableány kapitányát és matrózát a folyó Margit hídhoz közeli szakaszán búcsúztatják.

Így búcsúztatják a Hableány kapitányát és matrózát – fotó

Virágot tart egy megemlékező a dunai hajóbaleset két magyar áldozatának, a Hableány kapitányának és matrózának búcsúztatásán a Margit hídon 2019. július 12-én. MTI/Mónus Márton

Tizenöt hajó alakzatba rendeződve közelíti meg a Margitsziget felett a szertartás helyszínét. Az áldozatok családtagjait a Halászbástya nevű hajó szállítja.

A hajós alakzatot Horváth Imre, a Személyhajósok Szövetségének főtitkára vezényli. Az alakzatban a Millenium 2 és a Szentendre áll majd elől, őket követi a Halászbástya és a sajtó képviselőit szállító Attila – írja az Index.

Így búcsúztatják a Hableány kapitányát és matrózát – fotó

Hajókonvoj halad az Árpád hídnál a dunai hajóbaleset két magyar áldozatának, a Hableány kapitányának és matrózának búcsúztatásán 2019. július 12-én. MTI/Máthé Zoltán

A Hableány sétahajó május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, a többiek meghaltak.

Forrás: Index, 24.hu, MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.