Ha valaki úgy érzi, jogtalanul kapcsolták ki nála valamelyik szolgáltatást, akkor a megyei kormányhivatalok járási hivatalainál tehet bejelentést.

Azonnal jelezni kell a közműszolgáltatónak, ha fizetési nehézsége támad valakinek – hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) sajtófőnöke szombaton, az M1-en Scherer Zsolt kiemelte,

ha a fogyasztó időben jelzi a problémáját, el lehet kerülni a szolgáltatás kikapcsolását, de ha jelzés nélkül egyszerűen nem fizet, akkor nem tudnak segíteni.

Sokan nem is tudják, mivel jár a közművek ki- és visszakapcsolása, hogy ennek jelentős többletköltségei vannak – jegyezte meg a sajtófőnök.

Fizetési nehézség esetén azonnal jelezni kell a közműszolgáltatónak

Elmondta azt is, hogy ha valaki úgy érzi, hogy jogtalanul kapcsolták ki nála valamelyik szolgáltatást, akkor a megyei kormányhivatalok járási hivatalainál tehet bejelentést.

Scherer Zsolt beszámolt arról, hogy egyre csökken a késedelmes fizetők száma, és egyre kevesebbszer kell szolgáltatást kikapcsolni, 2013. és 2018. között majdnem a felére csökkent az ilyen esetek száma a korábbiakhoz képest.

Cikk- és címlapkép: Pixbabay

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
""ha a fogyasztó időben jelzi a problémáját, el lehet kerülni a szolgáltatás kikapcsolását, "
Tényleg? És hogy?! Mert a nagy büdös harci helyzet az, hogy vagy fizetsz, - az sem gond ha éhendöglesz, - vagy könyörtelenül kimapcsolnak!
Eladott Ország
@Desischado: Vagy átutalási megbízás esetén, ha netán leemelnek tévedésből néhány százezret a számládról, jó ha félév után rendeződik.
Málna
@Desischado: Mondjuk kapsz részletfizetést. Vagy ha időben kéred, talán meghosszabbítják a fizetési határidőt.
Málna
@vacsi: A szolgáltató is tévedhet. Meg a fogyasztó is érezheti úgy - ha nincs is igaza - hogy jogtalanul korlátozták a szolgáltatást.
Eladott Ország
40 ezer Ft tartozást halmozott fel egy nyugdíjas, míg kórházban volt. Az önkormányzati lakásból kirakták és egy hajléktalanszállóban helyezték el Budapesten. Valószínűleg kellett az önkormányzati lakás valamelyik kedves havernak. A budai részen a haveroknak viszont jól "árasítva" (bagóért) adják el, vagy bérbe az önkormányzati lakásokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.