A választási irodák szombaton, a kampány első napján 318 859 ajánlóívet adtak ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választásán indulni szándékozó jelölteknek, jelölőszervezeteknek – közölte a Nemzeti Választási Iroda az MTI érdeklődésére szombaton.

Csaknem 320 ezer ajánlóívet adtak ki a választási irodák az első nap
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A tájékoztatás szerint 4021 ajánlóívet már vissza is vittek a választási irodákhoz szombaton. Az irodák munkatársai 2146 ajánlóívet – azokon pedig 6481 ajánlást – ellenőriztek a kampány első napján.

Az ajánlóívek kiadásának napján 236 jelölt ajánlóívének ellenőrzése történt meg – közölte az NVI.

A képviselőjelöltséghez, polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások számát a jegyzők állapították meg augusztus 8-án a névjegyzékben szereplők száma alapján, a megyei jegyzők pedig a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát határozták meg.

A nemzetiségi választáson induláshoz szükséges ajánlások számát a Nemzeti Választási Bizottság állapította meg a választások kitűzésekor, nemzetiségek és települések szerinti bontásban.

A jelöltek az ajánlásokat ajánlóíveken gyűjthetik, ezeket a képviselő- és polgármesterjelölteknek a helyi választási irodától, a megyei listát állítani szándékozó jelölőszervezeteknek a területi választási irodától, a főpolgármester-jelölteknek a Fővárosi Választási Irodától, az országos nemzetiségi önkormányzati választáson indulni szándékozó jelölőszervezeteknek a Nemzeti Választási Irodától kell igényelniük.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
gratula a képhez!!! ez nem egy ajánló ív, hanem egy szavazólap, ráadásul egy nagyon más - EU-s - választáshoz!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.