Tovább borzolja a kedélyeket a Szögi Lajos agyonverése miatt elítéltek sorsa.

Újabb olaszliszkai lincselő tartott igényt kártérítésre a rossz fogva tartási körülmények miatt – tudta meg a Magyar Nemzet. Helmeczy László, az áldozat családjának jogi képviselője a lapnak elmondta:

ezúttal F. Györgynek hatmillió forintot ítélt meg az illetékes bíró.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

Az áldozat hozzátartozóinak 11 évvel ezelőtt polgári perben 46 millió forint kártérítést ítéltek meg, azonban a végrehajtó gyakorlatilag semmit sem talált az elítéltek nevén, mindössze egy használt autót tudott lefoglalni.

Az ügyvéd szerint a most F. Györgynek megítélt kártérítésről is ő értesítette a végrehajtót, aki zároltatta a lincselő büntetés-végrehajtási számláját. Helmeczy László hozzátette: sürgeti a vonatkozó szabályozás módosítását, jelenleg ugyanis csak az elítéltek rendszeres jövedelméből lehet automatikusan levonni a sértettek, illetve családtagjaik számára megítélt kártérítéseket.

Újabb olaszliszkai lincselő tartott igényt a kártérítésre

A lap szerint

F. György többszörösen büntetett előéletű hatodrendű vádlottja volt a pernek, első fokon 15 év fegyházat kapott, ám a 2009-es jogerős ítélet szerint életvitele, viselkedése annyira veszélyes a társadalomra nézve, hogy nem elegendő határozott ideig tartó szabadságvesztésre ítélni.

Ezért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a táblabíróság, leghamarabb harminc év fegyházbüntetés letöltése után szabadulhat feltételesen. F. György volt az a lincselő, aki a már földön fekvő, magatehetetlen Szögi Lajost páros lábbal oldalba rúgta, összetörve a bordáit.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(magyarnemzet.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
A Tatárszentgyörgyi roma gyilkosság áldozatai akiket kivégeztek, az ő hozzátartozóiról nem tudok, hogy kártérítést vajon kaptak-e?
vacsi
Nagyon bízom benne, hogy a kifizetett pénzeket az áldozat családja kapja meg! Már ha van jogállam...
maci0427
A régi rendszerben egy ilyen kegyetlen gyikosságért már lógnának ! Most meg élvezkednek, hiszen nekik a börtön olyan mintha összegyűlnének valahol, csak hosszabb ideig ! Mindehol van haver, rokon, tesó , na és ha egy kis szigorúság van akkor már irány az ügyvédjükön keresztül Brüsszel és tartanák a markukat ! Undorító ! Szégyen magyrországra !
azösszeskibanévfoglalt
@maci0427: ezt egyedül sikerült, v segítettek benne?
maci0427
@Manhattan: Valamikor írtak róla ! Szerintem azt az "állambácsi" kifizette !!! Amúgy az akkori cigányok elleni gyiklkosság nagy vihart kavart, nem véletlenül és nem véletlenül nem tudnak sokat róla, gondolom, hogy titkosítva van, de ott és az a gyilkosság teljesn más volt politikai értelemben , amúgy embertelen , kegyetlen volt az is , semmire nem volt megoldás !!! Annak idején céloztak is erre , nem véletlenül ! DE !!! A Szögi tanár Úr elleni gyilkossaág meg "csak " egy egszerű primitívségbűl elkövetetett barbár , kegyetlen gyilkosság volt , na és ugye a gyerek volt a hibás és semmi politikai indittatása nem volt , illeve ha csak azt ne nézzük, hogy a cigányok szavazatai is kell és általában minden kormány felhasználja őket a választáskor, amúgy meg a nekik szánt "felzárkóztatási" pénz az évek óta valahol eltéved ! Erről is lehetett olvasn, ezért jó tájékozottabbnak lenni !
maci0427
@azösszeskibanévfoglalt: Igen , segített benne a közvélemény , akiket felháborított ez a barbár gyilkosság ! De ha neked valamelyik családtagodat lincselik , gyilkólják majd meg teljesen ártatlanúl , akkor majd neked sem kell segíteni abban , hogy ilyen hülye kérdést tegyél fel !!! Nem is értem ha csak nem vagy közéjük való ?!
Ludmilla
rohadékok..és rohadék kormány,aljas jogrend,a gyilkosok reklamálnak
reagens
Ideje lenne a szibériai bérrabtartást bevezetni és ezeket a hulladékokat oda vinni letöltetni a büntetésüket.
maci0427
@Ludmilla: De látod még itt is van aki őket védi mint ez a "@azösszeskibanévfoglalt:" nevű valaki aki azt írja nekem, hogy -"ezt egyedül sikerült, v segítettek benne?" ! Komolyan mondom az emberek telejesen közömbösek és nem a Magyart védik , nem azt , azokat védik akiket meglincselnek, kegyetlenül megölnek, agyonvernek, kirabolnak hanem ezeket ! Látod mi Magyarok eltudjuk ítélni és kiközösíteni magunk közül azokat akik ilyen, olyan bűncselekményeket elkövetnek és nem védjök, bújtatjuk őket ! "Enyiből is mások vagyunk mi" !!! Sötét jövő ! És nézd meg ezt is §-§ -Flaszter 51. – 2034-ben több lesz a cigány kisbaba, mint a nem roma?www.youtube.com/watch?v=zi5LmjWryCY
reagens
@maci0427: Nem mindannyian vagyunk magyarok, akik itt hozzászólunk!
maci0427
@reagens: Gondolom, de nem is ez a lényeg ! Normális, tisztességes, becsületes, dolgos, példamutató Ember legyen , így nevelje a gyerekeit is...! Ez a Lényeg ! -- Legyen az Cigány, Arab , Néger , Ukrán , Orosz , Kínai , vagy bámilyen bószínű és nyelvet beszélő Ember a világon ! EMBER LEGYEN A SZÓ NEMEMES ÉRTELMÉBEN ! De ne képmutató és kétszínű , köpönyegforgató ! Csak őszintén, elítélve azt akik nem érdemlik meg, hogy embenek nevezzék !
reagens
@maci0427: A hiba viszont nem itt van! Legyen bármilyen borzalmas a bűncselekmény, a mocskos gyilkosokat védik, mert velük vannak egy szinten szellemileg. A vér szaváról már ne is szóljak! Csak te vagy toleráns, de veled már nem azok a félállat gyilkosok! És a magyargyűlölő támogatóik sem!
maci0427
@reagens: Hát ez vallom és mondom és írom is mindehol ! Magyarország rohan a szomorú jövőfelé, de még "egy kis idő" van ! Na ha érted, ha nem , nem fejtem ki bővebben ,mert sokan félreértenék és nem az őszinte igazságot látnák benne ami rendkívül káros ! Olvasd el a Flaszter Youtube videóját , nemrégen találtam rá, de amiről beszélnek az igaz, hiszen már több független elemző is beszélt erről , érdekes és egyben elgondolkodtató -- www.youtube.com/watch?v=zi5LmjWryCY
reagens
@maci0427: Tudom, amit tudok! A fehér embert ki akarják irtani és ennek ennek már özön bizonyítéka van, csak megy a hazudozás! Nem kell elmesélni a nyilvánvalót! Látszanak a bűn és deviancia mentegetők!
A baj ott van, hogy már tilos lesz ki is mondani! Nehogy már a terrorizált védekezni merészeljen! Nézz szét és látni fogod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.