Ahogy azt korábban megírtuk, lovas és fáklyás felvonulással emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti, 1919. november 16-i, fővárosi bevonulására a Mi Hazánk Mozgalom szombaton Budapesten.

A Mi Hazánk mozgalom demonstrációjáról Karácsony Gergely Facebookon osztotta meg gondolatait.

Történészi beszámolók szerint Budapest 1919. november 16-án se fogadta kitörő örömmel a városba fehér lovon bemasírozó Horthy Miklóst – én ma kifejezett undorral és megvetéssel fogadom, hogy a Fidesz álellenzéki fiókpártja erre a napra emlékezve tart vonulást a városban

- kezdet a főpolgármester bejegyzését, aki szerint a budapestiek száz évvel ezelőtt sem lelkesedtek Horthy-ért, és ma sem tűrik, hogy bárki magas lóról beszéljen hozzájuk.

Azt írta:

A budapestiek akkor se lelkesedtek érte, ma pedig nem tűrik, ha bárki magas lóról beszél hozzájuk. A kirekesztéshez, gyűlöletkeltéshez, a választójog és a parlamentarizmus korlátozásához, tűrhetetlen szegénységhez, majd háborús pusztuláshoz vezető elitista, autoriter rendszernek a budapestiek már a Horthy-korszakban is ellenálltak, és ezt teszik ma is. Horthynak, és mai követőinek, legyenek éppen álellenzékiként megfizetve, vagy a kormányzati hatalom birtokában, Budapest a bűnös város. Mert nem értik, nem viselik ennek a városnak sokszínűségét, európaiságát, kultúráját és szabadságszeretetét. De mi ehhez ragaszkodunk, nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, sem megosztani. Mert nekünk Budapest a bűvös város.

Forrás: Index

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Pegero: Ami azt illeti kormányunkat .s Orbánt ilyen apróság nem nagyon irritálja!
Remekül el vannak a gyilkosok klubjában.
Szeparepa2
BUDAPEST LIBERÁLIS, SZOCIÁLDEMOKRATA VÁROS!!! Akár tetszik nektek nácik, akár nem...
Pegero
@Nessy: Nem a kérdésemre válaszoldál, de mindegy! :(
Megértelek!
https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/296/2960/2960...
Nessy
@Pegero: Ahogy Horthyról elmondtam,amit a történészek írtak, meg amit az őseimtől hallottam és háborúban átéltem, Kádárról is annyit tudok, amit a korabeli krónikák feljegyeztek a belügy minisztersége kapcsán, meg amit tudok 56 utáni eseményeket. Egy tény, amióta a világ, világ, vae victis! Minden változást megtorlás követ. Mit gondolsz, milyen megtorló rendeletek, törvények fognak most születni a renitens önkormányzatok "büntetésére"? Mint ahogy eddig is, de most fokozott mértékben fog szívni Budapest, a "bűnös város".
Pegero
@Nessy: tegnap, 23:43
A történelmi ismeretek elsajátítása nagymértékben függ, hogy milyen családban szocializálódik az ember gyereke, illetve melyik éra történészei írták a nevezett korszak történelem tankönyveit! Nekem a kísérleti tankönyveimben 1956. ellenforradalomnak lett feltüntetve, amit már akkor sem értettünk mit jelent, de tudtuk, hogy hazugság!
Én közvetlenül a háború után születtem és Horthy Miklósról csak a szüleimtől hallottam, mert az iskolában nem tanították! Viszont a totális diktatúrát kiépítő Rákosi Mátyás éra kártékony tevékenységéről már volt „szerencsém” meggyőződni. Azért, hogy Sztálinnak szobrot tudjanak állítani, a Regnum Marianum templomot felrobbantották. Ha tudod hol állt a templom, akkor azt is fel tudod mérni, milyen távolságra laktunk a templomtól. (Peterdy u. – Dózsa György út sarok.) Nekem így kezdődött a kommunizmust építő szocialista éra, aminek a folytatása a Kádár rezsim volt!
Nessy
@Pegero: Én 56-t nem a könyvből tanultam, hanem résztvevője voltam. Lőttek ránk okt.25.-én a Kossuth téren, és hogy ne kóricáljak el, anyám bevitt a kórházba, mondván, ott legalább hasznomat veszik. A sebesültektől csak a ha bent maradt, akkor lett megkérdezve, melyik oldalon harcolt, hogy ne egy kórterembe legyenek téve az ellenfelek. Egyébként sem a mentők, sem az orvosok, senki nem kérdezett semmit, csak ami orvosi szempontból lényeges volt.
Miután a pedigrém akkoriban nem volt megfelelő, maradtam hűséges párton kivüli. Viszont az elvtelen, tudatosan valótlant állító, másokat besározó alakokat nem szívelem ma sem. Pártállástól, vallástól, nemzetiségtől függetlenül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.