Sikeresnek és eredményesnek nevezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2018-as működését Matolcsy György szerdán az Országgyűlésben.

Az MNB 2018-as üzleti jelentésének és beszámolójának vitájában a jegybank elnöke azt mondta: az MNB tavaly, mint ahogyan 2013 óta minden évben, sikeresen és eredményesen működött, mert a törvényben rögzített mindhárom mandátumát teljesítette és pozitív eredményt, nyereséget ért el.

Matolcsy György kifejtette: a három mandátum teljesítése azt jelenti, hogy a jegybank óvta az árstabilitást Magyarországon, fenntartotta és biztosította a pénzügyi stabilitást, és a támogatta a kormány gazdaságpolitikáját.

Ennek érdekében a jegybank úgynevezett laza monetáris politikát folytatott, ami kedvező volt a gazdaság valamennyi szereplőjének, az államháztartásnak, a befektetőknek, beruházóknak, a munkáltatóknak és munkavállalóknak – tette hozzá.

Kitért arra: a Monetáris Tanács 2018-ban változatlan szinten tartotta az irányadó alapkamat rátát, ezzel stabil és a kiszámítható pénzügyi környezetet teremtett.

A jegybank elnöke úgy vélte: az MNB 2018-as működése, a sikert és az eredményességet jelző számok együtt azt a fontos közgazdasági és nemzetgazdasági összefüggést bizonyítják, hogy "a megoldás belül van". "Minden gazdasági siker minden gazdasági fordulat, végül gazdasági csoda titka mindig belül van, nem a külső támogatásokban, hanem belső erőforrások okos használatában" – fogalmazott. Rámutatott: ezt bizonyítja, hogy a MNB programjai, döntései és működése 2013. és 2018. között 10200 milliárd forintot adtak a magyar gazdaság szereplőinek, ami azonos azzal az összeggel, amit az Európai Uniótól kapott Magyarország.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sikeresnek és eredményesnek nevezte, mert neki az volt, kár hogy mint jegybank egy nagy határ ... =))
RonaGyuri
Adalék Matolcsy sikereihez

nagyon úgy tűnik, hogy nem csak időnként, s nem csak a lándzsát

Mottó helyett:

(live.staticflickr.com/5163/5239547953_6a074d5e97_b.jpg)
Pallasz Athéné kezéből időnként ellopják a lándzsát

Sikeresnek és eredményesnek nevezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2018-as működését Matolcsy György szerdán az Országgyűlésben.
Mindeközben „Az MNB novemberben jelentette be, hogy nettó 8,7 milliárd forintért megvette az budapesti I. kerületi Úri utca 21. alatt található régi városháza épületét”
Aminek akadnak némi pikantériái:
az épületet valójában 2014-ben egyszer már megvette. A Matolcsy György vezette intézmény akkor 1,9 milliárd forintot fizetett a Magyar Tudományos Akadémiának
az MNB csupán három hónapig volt az ingatlan tulajdonosa, 2014 tavaszán "vagyonrendelés" címén átadta azt a PADA-nak, ami az MNB közpénz jelegét elvesztő milliárdjaiból részesült.
Ügyes, mondaná Kohn bácsi ha vicc lenne!
A dolognak külön pikantériát ad, hogy az épületnek „a hazai pénzügyi kultúra és tudatosság fejlesztésében fontos szerepet” szántak. Hogy magában az épületben ez hogy valósult meg azt nem tudom,de az ügy igen jó képet ad arról, hogyan vélekedik valójában Matolcsy a témáról! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.