A YouTube szerint a cél az, hogy minél előbb lépjenek közbe.

Közleményben magyarázta el a YouTube, miért törölte a Pesti Srácok csatornáját. A lap a gyerekpornóval kapcsolatban készített egy videót, amelybe illusztrációként egy másik felvétel néhány másodpercét is beletették, ezt töltötte fel a YouTube-ra nem publikus formában az egyik szerző.

A YouTube figyelmeztetés nélkül törölte a teljes csatornát, ez után azzal magyarázták a törlést:

Világos szabályaink vannak az ilyen tartalmakkal szemben, gyorsan eltávolítjuk / bejelentjük az ilyen tartalmat, a kapcsolódó csatorna azonnali megszüntetése mellett”. Most hosszabban is részletezték, mi történik az ilyen esetekben – igaz, a közleményben nem a konkrét ügyről írtak, a Pesti Srácok nevét meg sem említették.

Azt írták: az emberek és a technológia kombinációjára támaszkodnak a problémás tartalmak kiszűrésénél. Az algoritmusok a tartalmak megtalálásában nyújtanak segítséget, az emberi közreműködésre pedig azért van szükség, hogy meghozzák „a kontextust igénylő döntéseket arról, hogy irányelveinkkel összhangban mely tartalmat kell eltávolítani”.

Elmondta a YouTube, hogy miért törtölték a Pesti Srácok csatornáját

A cél az, hogy minél előbb lépjenek közbe, így 2019 második negyedévében a megjelölt tartalmak már 80 százalékát még azelőtt eltávolították, hogy akár egyetlen felhasználó is látta volna azokat.

2019 harmadik negyedévében pedig több mint 800 ezer videót távolítottak el a gyermekbiztonsági irányelvek megsértése miatt, és több mint 60 ezer csatornát szüntettek meg.

A múlt héten szintén törölték Gyurcsány Ferenc csatornáját, ugyanúgy figyelmeztetés nélkül. Majd kiderült, hogy azért, mert valaki hamisan azt állította, hogy ő a Brian élete jogtulajdonosa, a volt miniszterelnök pedig visszaél az ő szellemi tulajdonával. Másfél nappal később visszaállították Gyurcsány csatornáját.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(hvg.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egy, alapjában véve tökéletes döntést (a nácik péniszbe zavarása) fölösleges magyarázattal ellátni. Ezek a hulladékok eddig is csak a környezet- és szellemiszennyezésre voltak jók.
Most pusztán a helyükre kerültek. Azok közé. akik olvassák őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.