Tavaszias idő és áprilist idéző hőmérsékletek.

Melegedés jön a hétvégén
Fotó: Pixabay

Csütörtökre nyugat felől csökken a felhőzet, reggel elvétve még keleten eshet. Napközben több órára kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható, legfeljebb északkeleten alakulhat ki egy-egy futó zápor. Hajnalban -3, +3, délután 8-12 fok várható – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Pénteken az ország nagy részén viharossá fokozódik az északnyugati szél, elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó. Délután 3-12 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz hidegebb.

Szombaton szeles, változóan felhős-napos időre van kilátás, kevés csapadék helyenként az esti óráktól lehet. A délnyugati szél élénk, északon, északkeleten erős lesz. A fagyos reggel után nappal 6-13 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, napközben az északi tájakon lehet jelentéktelen csapadék, majd estétől északon, északkeleten többfelé. A nyugatias szelet az ország északkeleti felén erős, viharos lökések kísérhetik. Az enyhe hajnal után délután 10-16 fokig melegszik a levegő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.