Az államtitkár szerint az országok kapcsolata "nagy hömpölygő folyó" Budapesttől Krakkóig. Andrzej Duda lengyel államfő a Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztjével tüntette ki Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát "a lengyel-magyar kapcsolatok mélyítéséért tett elévülhetetlen érdemeiért". A kitüntetést szerdán Marlena Malag munka-, családügyi és szociálpolitikai miniszter adta át a budapesti lengyel nagykövetségen. Méltatásában a "családbarát politikát" és a visegrádi együttműködést emlegette. Jerzy Snopek lengyel nagykövet ugyancsak a családokat hozta fel a kitüntetés kapcsán: szerinte Magyarország és Lengyelország együttműködése a családbarát politika kialakításában mindkét fél számára gyümölcsöző volt.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azt már megszoktuk, hogy gondok vannak az idézetekkel

na de az, hogy már egy komplett többoldalas memorandum eredete is kérdőjeles legyen???

Mottó:
Mindeközben az elmúlt napok meghatározása: a sötéten bujkáló Orbán Viktor reszket

Már a dolog ab ovo sem volt piskóta, de most újabb csavar akadt. A derék NovákKatinka hozta nyilvánosságra az FB-jén, mondván „Megosztom Önökkel az Orbán-memorandumot. Az Európai Néppárt megújítása rendszeresen felmerült az elmúlt időszakban folytatott nemzetközi megbeszéléseinken. A Néppárt megújítása érdekében Orbán Viktor miniszterelnök úr ma az alábbi memorandumot juttatta el a néppárti partnereknek.”

(scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p417x417/87045309_2572786456153904_8742592306818842624_n.png?_nc_cat=100&_nc_ohc=qeqYQV8WlDEAX8cdjS0&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=7abc8a96c9c0cced4cc9951b3782a4d1&oe=5ECAC8A7)

Hic & nunc nem foglakozom a dolog értelmével és okával, mert egyfelől már mindenki elmondta róla a véleményét, másfelől erről is a vélemények hitbéli kérdések. Csak megemlítem a derék NER-társnő utólagos értékelést: „Novák Katalin az InfoRádiónak azt mondta, ha az Európai Néppárt nem reagál Orbán Viktor memorandumára, akkor a Fidesz lépni fog. ”. Aminek – mármint az értelmezésének - persze szintén van számos változata, márha értelmes ötletnek tűnik értelmet keresni ebben az eszement katyvaszban.
Igen, ahogy mondani szokás - pedig akár tudhatnánk is, hogy biza benne vagyon – „hogy kerül a Pilátus a Credo-ba??”. Mármint miért is ez a liba tetszeleg az Orbán féle elaborátummal.
Nos mostan derült fény a dologra. Katinkát felcsinálták, na nem úgy, hanem „Andrzej Duda lengyel államfő a Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztjével tüntette ki Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát "a lengyel-magyar kapcsolatok mélyítéséért tett elévülhetetlen érdemeiért".”!
Ennek kapcsán azon túl, hogy olyanokat tudott mondani, hogy:
„a két országnak...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt ...

Ennek kapcsán azon túl, hogy olyanokat tudott mondani, hogy:
„a két országnak küldetése van Európában a családközpontú megközelítés képviseletében.”, vagy „a magyar-lengyel kapcsolat nagy hömpölygő folyó Budapesttől Krakkóig, a folyót pedig sok mellékfolyó táplálja, és a vizük mára sem apadt el.”, még kibökte a frankót.
Igen szerényen elárulta: az Orbán anyagot valójában az általa vezetett ellen-„bölcsek tanácsa” készítette:

(4cdn.hu/kraken/image/upload/s--XwMd4fPW--/w_994/7HdDAm5AZT1HPrX2s.jpeg)
RonaGyuri
„Azt mesélik”???

újabb non plus ultra a memorandum frontján

Naná, hogy a párt központi napilapja mai vezércikke „Nem vár a végtelenségig a Fidesz az EPP válaszára” húzott lapot 19-re. Bár kitudja a hazug bornírtság cunami-ban is 21 felett van a fuccs??? =))
Az irkodmányban az az újdonság, hogy „ORBÁN VIKTOR MEMORANDUMA ÚJ HELYZETET TEREMTETT ” és bár a vezetés – értékén kezelve a dolgoz; egy felfüggesztett tag ne ugráljon – tett nagy ívben a hepciáskodásra, de szerintük „a néppárt spanyol, olasz és francia tagpártjai szívesen vették a reformot sürgető szavakat.”! Elsőre úgy tűnt, hogy ennek forrása a derék Katinka és/vagy Kiszelly Zottyánka. Próba szerencse megpróbáltam utánanézni körülírt pártok honlapjain. A témában csak a korábbi – a Fidesz által lobogtatott – megnyilvánulások valódi változataira (nos kellett némi fantázia ahhoz, hogy ebben felfedezzük a Fidesz által dicsekedett támogatást) találtam rá. Valahogy a „memorandum” nem érte el az érzékenységi küszöböket.
Nos azt hiszem magában a cikkben meg van a válasz: „Lapunk úgy tudja, hogy részben létezik az említett fogadóképesség, ugyanis a néppárt több tagpártja is szívesen vette a reformot sürgető szavakat.” – írták.
Ja ennél biztosabb és relevánsabb forrásra semmi szükség!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.