Lázadnak az orvosok a Péterfy Sándor utcai kórházban, el akarják távolíttatni az új főigazgatót. Az új főigazgató Tóth László március elsején váltotta az intézmény élén a nyugdíjba vonulása miatt távozó Sásdi Antalt. Tóth László a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztját cserélte a városi kórház igazgatói székére. 

Elfogadhatatlannak tartja a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosi kara az intézmény élére alig három hónapja kinevezett főigazgató vezetési stílusát és erről az Országos Kórházi Főigazgatót is értesítették

- írja a Népszava.

A nyugdíjba vonuló korábbi vezető, Sásdi Antal helyére érkező Tóth László addig a Belügyminisztérium helyettes államtitkára volt, és a beszámolók szerint hamar sikerült magára haragítania az orvosokat. A lap információi szerint ugyanis már egy március 10-ei értekezleten úgy fogalmazott, hogy „az orvosok fehérgalléros-bűnözők.”

A Péterfy kórház új főigazgatója „fehérgalléros bűnözőknek” nevezte az ellene lázadó orvosokat és "agresszív fellépéssel" rémíti meg vezetőtársait

A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet főbejárata a VII. kerület, Péterfy Sándor u. 8-20-ban. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Volt aki úgy ítélte meg: „agresszív fellépésével rendre megfélemlítette vezetőtársait, majd egy-egy ilyen konkrét ügy után, volt, hogy másnap bocsánatot kért, de aztán kezdődött elölről minden.”

A Népszava egyik forrása szerint Tóth egy-egy ilyen konkrét eset után másnap ugyan bocsánatot kért, de aztán kezdődött minden elölről, és agresszív fellépésével rendre megrémítette vezetőtársait.

A lap emellett arról értesült, hogy több szerződéses munkaviszonyban álló orvos bért sem kapott, emiatt az érintettek távoztak az intézményből. Emiatt viszont kevesebb műtét elvégzése vált lehetővé. „Ez betegellátást veszélyeztető helyzetet teremtett” – fogalmazott a lap egyik forrása.

Május 25-én aztán rendkívüli főorvosi értekezlet zajlott, amin megjelent Ladányi Márta, a Péterfyt irányító Dél-pesti Centrum kórház képviselője, valamint az Országos Kórházi Főigazgatóság kommunikációs igazgatója, Deák Gábor is. Az egyik jelenlévő beszámolója szerint parázs vita zajlott a helyszínen, többen elmondták a felső vezetésnek, mit tapasztaltak az új igazgatótól, majd bizalmi szavazás is történt, melyen 22 főorvos az új igazgató ellen voksolt, míg hatan mellette, hárman pedig tartózkodtak. A lap úgy tudja, hogy az eset után Tóth László főigazgatót meghallgatta az irányító Dél-pesti Centrum kórház menedzsmentje és az országos kórházi főigazgató is.

Keresték a cikkhez Tóth Lászlót is, de nem reagált, ugyanakkor az OKFÖ honlapján megjelent egy közlemény, amely szerint „az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének utasítására a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) tényfeltáró vizsgálatot indított az irányítása alá tartozó Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetben. A vizsgálat célja a kialakult munkahelyi légkör okainak feltárása. Ennek keretében a DPC szakemberei meghallgatásokat folytatnak és áttekintik a belső, szervezeti működéshez kapcsolódó dokumentumokat.”

Forrás: Népszava, 444

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Ennek az apja is csendőr járőr volt az alvégen!A gén nem válik vízzé!Kötelez!
justhpeter
A szar felkerült a polcra a kamrában és rögtön azt hitte magáról, hogy lekvár.
jesz
a belügyből került oda...tehát vigyázzállásban kell köszönni...hiába lázadnak, ez az igazgató addig marad, amíg a választások után jön az új kormány...

...tehát a faszi be van betonozva.
pacal
Igen, próféta vagyok, ítélet hirdető!
Sokáig talonba voltam (1996-óta), de most eljött az én időm (énidő :)

Kemény üzenetet viszek az egész világnak!
A "mind maghaltok" már lerágott csont.
van itt újabb:

Ti attól féltek, aki megöli a testet,,,, inkább attól kéne félnetek, aki lelketeket is elpusztítja!

"Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.” (Máté 10, 28)

Vágod már, hogy mi... milyen a kapcsolatom Istennel a testi nyomorultságom ellenében?

Én az igazságról és a gazemberekről beszélek mindig - szembe állítva őket !!!
SÍva
Szerintem összetévesztette a parlamenttel a kórházat!
Néro2
Koma fehérgalléros bűnözőket a fityma-köpnömkő pártszövettsegg par-lementi képviselők között keress. Ott találsz rogyásig.
Tíz éve baszdmeg tíz éve.
Százával , te idióta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.