Augusztus közepén a Wesselényi utcai zsidó bölcsődébe, óvodába és általános iskolába járó diákok és szüleik sajátos értesítést kaptak. 

150 milliós számlatartozás és fiktív egyházi tagok miatt bezárják a Wesselényi utcai zsidó óvodát és általános iskolát
Fotó: MAOIH

15 nappal a tanévkezdés előtt arról tájékoztatták a szülőket, hogy a „2023/2024-es oktatási évben az intézménynek nem áll módjában gyerekeket fogadnia”.

A 444 írta meg, hogy az a MAOIH, azaz a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség üzemelteti, aminek vezetését év elején vitatott körülmények között vették át egy másik, a Fidesszel feltűnően jó viszonyt ápoló hitközséghez, az EMIH-hez köthető tagok.

Ráadásul májusban az is kiderült, hogy az újonnan bejegyzett vezetésnek 150 millió forintos tartozást kellene rendeznie, miközben az egyház bankszámláin körülbelül 5 millió forint maradt.

Forrás: 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
A kis K.Slomót így hírbe hozni?Na hát!Úgy látszik hogy a pénzek lenyúlásához nem csak egy Or - bán ért hanem a régi hagyományokat újjá élesztő Slo-mó is.A különbség csak annyi hogy Or-bán egy Jupiter és neki szabad, de Slo-mó egy hatökör és a közmondás szerint neki azt nem szabad amit Jupiternek lehet, amit ő csinál az később kiderül.Kérdést hogy hol a pénz a cikkhez mellékelt képen levők megkérdezhetnék az illetékestől!
laja70
Mintha ez nem Iványi Gábor egyháza lenne!!! Úgy szól a vicc, hogy amit nem tudnak megvenni, azt ellopják... Iványival az a gond, hogy sem megvenni, sem ellopni nem tudják at egyházát!!!
jáger laszló
A zsidók így spórolnak szokásukhoz híven!!
Salom
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.