Az fáj neki, hogy Pikó András ellenzéki polgármester bérlakásokhoz juttatná a hajléktalanokat.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
Mit igegeskedik ùgyis mennek a levesbe.
Sakk Matt
"Frissítünk!

Reagált a Józsefvárosi Önkormányzat, amely hangsúlyozza: Józsefváros minden lakáspályázata nyilvános, átlátható, szigorú pontozási rendszer alapján van meghirdetve és eszerint kerül elbírálásra is.

Hozzáteszik, a kerületben élő hajléktalan emberek nem előnyt élveznek a lakáspályázatokon, hanem nem záródnak ki automatikusan a pályázatból amiatt, mert nincs hosszabb idejű bejelentett lakcímük a kerületben. A pontrendszer gondoskodik arról, hogy a kerületi lakáspályázatokon a legrászorultabb pályázók juthassanak lakáshoz, és ezek között fontos szempont a jelenlegi lakhatás minősége, az együtt költözők száma, a pályázó és családja szociális körülményei (jövedelmi helyzet, egészségügyi állapot, egyéb élethelyzetet meghatározó körülmények) valamint az is, hogy valaki mennyire kötődik a kerülethez – írják.

A fenti szempontok következtében a pályázati rendszerünk elmúlt két évében egyedülálló hajléktalan ember nem tudott pályázaton lakáshoz jutni, mert a több fős, több problémás családok magasabb pontszámot elérve előnyt élveznek. A pályázati a pontrendszer biztosítja azt is, hogy minél régebben lakik valaki Józsefvárosban, annál több pontot kap a pályázatára. Ha valaki kevesebb, mint 2 éve él a kerületben, az erre egyáltalán nem kap pontot.

Az esélyek az objektív pontrendszer révén kiegyenlítettek, azonban azok élveznek előnyt, akik nehezebb helyzetben vannak és hosszabb ideje élnek a kerületben"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.