A 4iG egy informatikai-telekommunikációs vállalatcsoport, amely 2018-ban került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe, majd 2019-ben Jászai Gellért nevéhez kötődött – értesült a Direkt36.

Orbán személyesen egyengette a kormányközeli 4iG útját

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz Irakli Garibasvili georgiai kormányfővel (a képen nem látható) az első magyar-georgiai közös kormányülés után Telaviban 2023. október 12-én.Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Direkt36 információi alapján Orbán Viktor 2021 közepén egy meglehetősen szokatlan helyszínen, a londoni magyar nagykövetség épületében találkozott az Invitech nevű magyarországi távközlési vállalat tulajdonosainak képviselőivel.

Az Invitech tulajdonosai főként kínai állami pénzből működő befektetési alapok, és a miniszterelnök személyesen győzködte őket, hogy adják el a céget a 4iG-nek.

Azóta a cég hihetetlen felemelkedést produkált, amihez az állami források is hozzájárultak. Az állami befektetési cég, a Széchenyi Alapok döntése alapján 72 milliárd forint állami forrást kapott az iG COM nevű magántőkealap, amely ezt a pénzt szinte teljes egészében a 4iG részvényeinek megvásárlására fordította, így tovább erősítve a cég pozícióját.

A befektetés futamideje hosszú távú, 20 év, ami azt jelenti, hogy hosszú időre az állami források a 4iG-nél maradnak.

Az történet tovább bővül Jászai Gellért szerepével is. Jászai a 2010-es kormányváltás után Simicska Lajoshoz fordult segítségért, miután az általa vezetett SCD ingatlanfejlesztő cégcsoport komoly problémákkal küzdött. Azonban a találkozójuk nem úgy sült el, ahogy Jászai tervezte. Simicska Lajos híres volt arról, hogy nem kedvelte a modern technológiát és a bonyolult üzleti nyelvezetet. Amikor Jászai elkezdte bemutatni terveit, Simicska egyszerűen ezt válaszolta:

"loan-to-value a faszom"

majd felállt és távozott.

Forrás: Direkt 36

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"Orbán személyesen egyengette a kormányközeli 4iG útját"

...óvó szárnyai alatt, mint anno a Jobbikot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Így lett bekebelezve a Vodafon, Yettel és a Digi. Egyre jobban kirajzolódik az Orbán klán Hatalma.
jáger laszló
Minden orbán szemét + 2077-ig a gánti bányában lesz L tüntetve!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Macskaszem
A fidesz 1,5 millió olyan "gondosórát" ad az időseknek, amikből bármikor propagandát lehet sugározni.

Minden 65 éven feletti ingyen juthat hozzá a több tízezer forintot érő eszközhöz, ami azonban riasztás esetén nem a mentőknél vagy egy szociális intézménynél jelez, hanem csak egy kormányzati diszpécserközpontban.

Ott aztán vagy az előzetesen megjelölt hozzátartozót értesítik, vagy szükség esetén a mentőket. Azt egyébként

AZ ÁLLAM IS ELISMERI, HOGY AZ ESZKÖZ SEGÉLYHÍVÁSRA NEM HASZNÁLHATÓ!

Nem baj, a propaganda a lényeg, nem a segítség. Láttam a háziorvosi rendelőben kiplakátolva, hogy lehet hozzájutni, és ingyenes. Szerintem sok idős embert átvernek majd vele.

Ha övék az összes telefonos cég, mindenkit hülyíthetnek éjjel nappal akinek telfonja van, és pénzbe sem kerül. Húúú mi lesz itt választáskor. Égni fognak a vonalak és térerők.
simmering73
Azóta használhatatlan a digi. A havidíjat meg közel 100%-kal emelték.
Sakk Matt
"Orbán személyesen egyengette a kormányközeli 4iG útját"

...óvó szárnyai alatt, mint anno a Jobbikot.
lampa laz
Naná, h egyengeti hiszen személyes érdeke fűződik hozzá. Ha Józsi bácsié lenne ßarna rá.
szaboria1
@Macskaszem: A szomszédom kapott egy ilyet nagyon hamar lemerül elfelejti tölteni és múltkor értesítették kikapcsolják mert nem üzemelteti. A legszebb hozzá tartozót kell megjelölni akit a diszpécser értesíti. Tehát hamarabb kapcsolatba léphet a telefonon a hozzátartozóval
Valakik ezzel is egy kis bizniszhez jutottak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.