Miután drónvédelmi céget alapított a 4iG, a fideszes kormány bevezette a kötelező drónvédelmet.

Orbánék a vészhelyzetre hivatkozva hoznak monopolhelyzetbe egy NER-céget, fabrikáltak rá törvényt is

A háborús vészhelyzet szinte minden korrupció igazolására alkalmas. Forrás: Pixabay

RAC Antidrone Zrt. néven drónvédelmi technológiai társaságot alapít a 4iG Nyrt., a 4iG csoporthoz tartozó Rotors & Cams Zrt., valamint Jászai Gellért magántőkealapja, az iG TECH – írta az MTI hétfőn.

A 4iG azzal indokolta a lépést, hogy várakozásaik szerint a jövőben jelentősen növekedhetnek a piaci igények a drónok kontrollját biztosító precíziós technológiák iránt. Az RAC Antidrone autonóm repülésre képes eszközök ellen kínál légtérellenőrző és légtérvédelmi megoldásokat az ipari, közlekedési, a védelmi és civil szférának – idézi a hvg.

Konkrétan két nap múlva a fideszes kormány rendeletben hatalmazta fel a kaszinókoncessziók révén milliárdossá tett honvédelmi miniszterét, hogy drónelhárítási rendszer telepítésére és működtetésére kötelezhessen minisztériumokat, központi állami szerveket és bármilyen magyarországi céget.

A kötelezett szervezeteknek védelmi tervet is kell készíteni, a költségeket is nekik kell megtéríteniük. Ha valami nem szabályszerű, akkor bírságot is kiszabhatnak. A rendelet szerint az egész eljárást az első adat keletkezésétől kezdve 30 évig titkosítják.

A rendelet szerint minderre az ukrajnai háború, valamint annak magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében van szükség – elvégre a kovid-vészhelyzetre már nem tudnak hivatkozni.

Forrás: HVG
Fotó: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Miután az uniós pénzeket el lehet felejteni, de a NER lovagokat és lovaginákat etetni kell, kreatív ötletelés jut minden napra. Lesz itt még nem egy csodálkozni való rendelet.
jáger laszló
Hát a fasom nem kéne drága kormány!!??
csak ennyi
barátilag
J,L,
lusta
@sgl: Épp most van Łódźban a ˝Új Mobilitási Kongresszus˝, ahol az elektromos autózásról is beszélnek. Egy nemzethy matyar gyapjas számára szokatlanul arról is nyíltan, meg a hogyanról is szót ejtenek, hogy nem csak akksik kerülnek gyártásra, ezeket az elhasznált, selejtes akksikat is fel kell dolgozni. Olyan érdekes dolgogról kis beszélnek, mármint a nemzethy matyar gyapjasoknak éerdekes, hogy a kormány, az önkormányzatok és a lakóközösségek hatékony együttműködése szükséges a rövidesen jelentkező selejt/használt akkuk feldolgozására.
simmering73
@Horizont: Minden szavaddal egyetértek. Én itt Budapesten nem egyszer a mobilinternetet használom, mert a digi nem megy. Épp most néztem, hogy visszamegyek a telekomhoz. Ráadásul már olcsóbb is mint a digi. A digi pikkpakkra közel 100%-ot emelt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.