Felrobbantotta az internetet a budakeszi gyermekrablásos hír, amiről a polgármester is posztolt.

Gyermekrablás Budakeszin: itt vannak az új fejlemények

Illusztráció: 123rf.com

Kisgyermekeket próbáltak idegen férfiak magukkal vinni két budakeszi óvoda környékéről. A rendőrség nyomoz. Biztonsági okokból a pénteki Márton-napi lampionos esti, utcai felvonulást és rendezvényt lemondjuk. A döntést a Pitypang Sport Óvoda és a Szivárvány Óvoda vezetőivel egyeztetve közösen hozta meg Budakeszi Város Német Önkormányzata, Budakeszi Város Önkormányzata és a Budakeszi Rendőrőrs. Biztonsági kamerát szereltetünk fel az összes budakeszi bölcsőde, óvoda és iskola bejáratához! A gyermekeink biztonsága az első

- írta Győri Ottilia, a település kormánypárti polgármestere.

Közben a rendőrség megfejetette a "rejtélyes" történetet.

Egy budakeszi óvodából akart elvinni egy kisfiút egy férfi. El is vitte – a szülőkkel előre egyeztetett mozgásfejlesztésre. A budakeszi rendőrök egy édesanya 2023. november 8-ai bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba. A bejelentés szerint gyermekét egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni az óvoda udvaráról.

A közösségi médiában futótűzként, gyermekrablásról szóló híresztelések kezdtek terjedni, amit több médiatartalom-szolgáltató is tényként közölt.

Mostanra a rendőrök kiderítették: egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába, ám először rossz csoportban kereste. Az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment – egészen addig a csoportig, ahol az általa keresett kisfiút megtalálta, majd a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékkal figyelmeztet mindenkit a közösségi médiafelületek felelősségteljes használatára. Ellenőrizetlen, torz információk továbbítása félrevezető, egyetlen eredménye az alaptalan pánik okozása

- számol be a Police.hu.

A 444.hu vette észre, hogy ehhez képest péntek reggel még mindig kint volt Facebookon a polgármester posztja, frissítve nem volt, újat nem írt. Amikor az önkormányzatnál rákérdeztek erre, azt a választ kapták, hogy „dolgozunk rajta”.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"A budakeszi rendőrök egy édesanya 2023. november 8-ai bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba."

"Mostanra a rendőrök kiderítették: egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába..."

Marhára aggódhatott az anyuka, ha 2 napot várt a bejelentéssel! Gondolom, fontosabb volt faszbúkon terjeszteni a balfaxságot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pultosjocó
" Győri Ottilia, a település kormánypárti polgármestere. "...ez azt hiszem mindent elmond...
Sakk Matt
"A budakeszi rendőrök egy édesanya 2023. november 8-ai bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba."

"Mostanra a rendőrök kiderítették: egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába..."

Marhára aggódhatott az anyuka, ha 2 napot várt a bejelentéssel! Gondolom, fontosabb volt faszbúkon terjeszteni a balfaxságot!
vacsi
Azért ez furcsa történet. Az unokám egy vidéki óvodába járt, egyszer nekem kellett érte menni. Ehhez az anyja írásban leadta az óvónőnél az adataimat, majd én, mikor mentem érte, az óvónőtől kértem el a gyereket. Nekem akkor macerásnak tűnt, de igazuk volt!
izéke
Rendszeres időszakonként újra és újra felbukkannak ezek a gyerekrablós történetek amikről mindig kiderül hogy kacsa,csak egy gyerek vagy egy viszkető seggű szülő fantáziál. Hány valóban megtörtént ilyen módon elkövetett gyerekrablás volt az országban?
izéke
@vacsi: de nem volt egy sem,ahogyan nemváltó operáció sem volt óvodások között! Ez kitaláció,ha falun meglátnak egy idegen,fekete autót,rögtön beindul a fantázia hogy gyerekeket akatnak rabolni,sőt azonnal akad " szemtanú " is akiről kiderül,hogy csak a falubolondja.
vacsi
@izéke: Sajnos, régen is volt. Nem véletlenül féltették a gyerekeket.
namihami
Jajjjajjjj, keresztény hazánkba is betört a liberalizmus egyik vérforraló fajtája, a gyermekrablás (kidnapping) !
Hogy ez is csak arra volt jó, hogy egy jót ""liberálisozhassanak"" ? Hát istenem, tulajdonképpen erre ment ki az ügy!
De az, hogy ezzel egy igazi, jobboldali polgármesterasszonyt is rávezessenek a meleg cerkára, na az már csúnya dolog volt!
És pont Budakeszin, egy olyan igazi, keresztény helyen, ahol még művész által alkotott országszobor is van?!?! Ez nem volt szép!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.