További bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslatok vitáival és napirend utáni felszólalásokkal fejezte be munkáját az Országgyűlés hétfőn késő este.

Rétvári Bence szerint egyetlen magyar ember sem kerülhet hátrányba a fideszes migráns-munkások miatt

A harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról szóló törvényjavaslat vitájában Kiss János a törvényalkotási bizottság előadója kiemelte:

a javaslat az idegenrendészeti szabályozások teljes megújítását irányozza elő, ahol csak lehet, az uniós jog kereteinek megfelelő szigorításokat alkalmaz.

Többek közt leszögezi, hogy a magyarországi tartózkodás idegen állampolgárnak nem alapjog, aki a magyar törvényeket nem tiszteli, annak azonnal el kell hagynia Magyarországot, és vendégmunkások csak olyan állást tölthetnek be, amelyre magyar jelentkezőt nem találtak, és csak korlátozott ideig tartózkodhatnak az országban – sorolta.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a törvényjavaslat egy 17 évvel ezelőtti idegenrendészeti szabályozást módosít azért, hogy megvédjék Magyarországot és törvényben is kimondják, hogy nincs senkinek alapvető emberi joga arra, hogy az ország területén tartózkodjon, mert az a magyarokat és az unió polgárait illeti csak meg.

Hangsúlyozta:

a javaslat egyértelműen kimondja, hogy egyetlen magyar ember sem kerülhet hátrányba azért, mert egy harmadik idegen ország állampolgára Magyarországra jön

- emelte ki.

A cégeknek egy hosszú és összetett eljárásban kell bizonyítani, hogy megpróbálták magyarokkal feltölteni az álláshelyet, mielőtt más ország állampolgárát hívják be, és csak annyi munkavállalási engedély adható, ahány üres álláshely van Magyarországon

- tette hozzá.

Mások mellett közölte azt is:

a külföldi munkaerőt kölcsönzőknek regisztrációs díjat és foglalkoztatási díjat is kell fizetni, ezzel olcsóbbá válik mindenkinek a magyar munkaerő.

Szabadi István a vitában jelezte: pártjuknak a magyar emberek munkalehetősége, munkahelye és megélhetése a legfontosabb.

A kormánynak saját elhibázott gazdaságpolitikája miatt van szüksége a vendégmunkásokra, amely kizárólag a multik kiszolgálásából áll

- mondta.

Azt szeretnék, hogy a külföldre kivándorolt magyarok térjenek haza, és ne a "harmadik-negyedik világból" jöjjenek vendégmunkások Magyarországra.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Először a miattatok történő kivándorlást kellene megállítani.
De csak a kivándorlási szándékot erősítitek minden nap.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Azt szeretnék, hogy a külföldre kivándorolt magyarok térjenek haza"

Hát persze... Azért mentek el, mert itt olyan qrrva jó volt...
Aki Én
Először a miattatok történő kivándorlást kellene megállítani.
De csak a kivándorlási szándékot erősítitek minden nap.
Nyírfa
Hamvába holt gazdaság, látszat közélet, giccshimnusz: nekünk jó, magyarnak lenni élvezet.
Aki Én
@Maccska: ...igen, van még olyan hely, ahonnan többen menekülnek.
Jesszusom, de kibaszott buta vagy te :(
Szerintem ha felfognád mit teszel itt minden nap reggeltől estig, minimum leköpnéd magad.
rücsü41
Ugyan már!Bencus, ne lódíts Te ekkorát!A makói gumi gyárból most bocsátottak el olyan embereket aki a vendég munkásokat betanították!
Menőmanó
És ezt a makói Continentalban nem tudták, Gecivári bence?
Hogy történhetett meg, hogy 50 tapasztalt magyart rúgtak ki, az általuk betanított migráncsok meg maradtak?
Menőmanó
@Maccska: 08:04 Olyanok mint te, román geci. Semmi közük a magyarokhoz.
Nessy
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak! Ezt még gyakorolni álomtitiká uram! Igaz kormányunk nagyjainak sem igazán sikrül minden esetben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.