Többek között a Peridot International Resources privát munkaerő-közvetítő ügynökség – írta meg a 24.hu.

Családokat és autóipari tapasztalattal rendelkező női munkaerőt toboroznak a Fülöp-szigetekről Magyarországra

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára felszólal a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. november 21-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Az utóbbi időben a filippínókat célozva megszaporodtak a magyarországi álláshirdetések a vállalat közösségi oldalán.

Az egyik bejegyzésben női munkásokat keresnek, és a felvételhez érettségi, minimum 160 cm testmagasság, autóipari tapasztalat és jó kommunikációs készség szükséges. A bejegyzésre több mint 6000 lájk érkezett.

Foglalkoztatáspolitikai államtitkár, Czomba Sándor szerint jelenleg Magyarországon mintegy 120 ezer vendégmunkás dolgozik, zömében ukránok, de jelen vannak szerbek, vietnámiak és több mint 10 ezer filippínó is.

A DK álláspontja szerint az Orbán-kormány új vendégmunkás-törvénye átverés, mivel a KSH adatai szerint közel 80 ezer üres hazai álláshely volt 2023 harmadik negyedévében.

A 24.hu megírta, hogy az ellenzéki párt szerint Orbánék már most 40 ezerrel több vendégmunkást telepítettek be törvénytelenül a gazdag nagyvállalatok számára, és ezt azonnal meg kell tiltani.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
@MirabilisAzok nem migránsok akiket mi telepítünk be az Országba,gondolom a Fülöpszigeteken sok millió család él akik értenek az autógyártáshoz és érettségivel is rendelkeznek,eddig arról volt szó hogy családok nem jöhetnek,csak egy fő jöhet azok ha egyszer beteszik a lábukat örökre itt maradnak,miért nem Magyar munkanélkülieket tanítanak be az autógyártásba ők is lakhatnának hasonló munkásszállókon ahogy a Vendégmunkások akiknek új vendégmunkásszállót építettek,szerintem igen sokba kerülnek Magyarországnak,ezek a távolkeleti vendégmunkások,elmondta a munkaközvetitő akik toborozzák a vendég munkásokat,hogy több mint 1-millióba kerül csak a repülőjegy hogy ide jöjjenek,kik is járnak jól ezzel a vendégmunkás biznisszel?
kereső
Szóval, a magyar családok emigrálnak Európáb-mivel az ország csak földrajzilag tartozik a kontinenshez,, Magyarországra meg érkeznek buddhista, iszlám családok Ázsiából.Ennek a kormánynak nevezett showhivatlnak, és nagyon fontos államtitkárának nem ezzel a "migrációval" kellene foglalkoznia? Hiszen ott virit minden pulpitusukon: "Nekünk Magyarország az első"...a magyar emberek/családok nem tartoznak ebbe bele??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.