Nem csak a hivatalban lévő, de a lemondott államfőknek is jár a Terrorelhárítási Központ (TEK) által biztosított személyi védelem. Mindezt a TEK is megerősítette.

Novák Katalin a lemondása után is jogosult maradt több szolgáltatásra is, ezek mellett viszont a TEK személyi védelme is jár neki.

Noha már nem elnök, Novák Katalint még egy évig védi a TEK

Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala

A Telex a TEK-nél kérdezett rá a részletekre, és válaszul a TEK azt írta, a volt köztársasági elnök a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló kormányrendelet alapján utóbiztosításra jogosult a tisztség megszűnését követő egy évben, azaz 2025. február 26-ig.

Az utóbiztosítás […] a volt köztársasági elnök életének, testi épségének megóvására, továbbá munkahelye, lakása vagy egyéb tartózkodási helye őrszemélyzettel, illetve technikai eszközzel biztosított védelmére terjed ki

- közölte a TEK.

Mindemellé autó és sofőr is jár a volt köztársasági elnöknek, mivel a vonatkozó kormányrendelet alapján jövő februárig Novák Katalint a hivatalos és magáncélú programjaira is hivatásos állományú sofőr szállítja – egy felső középkategóriájú autóval.

Az autót az utóbiztosítás idejére a rendészetért felelős miniszter, azaz Pintér Sándor az országos rendőrfőkapitány útján biztosítja, és a költségeket a Készenléti Rendőrség állja.

A TEK azt is hozzátette, Novák Katalin lakásába biztonságtechnikai eszközöket szereltek fel az utóbiztosítás idejére.

Forrás: index.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A volt férjétől?!?!
Mert egyébiránt, mégis ki mástól?
rücsü41
Ha valaki a volt köztársasági elnökkel szemben elegánsan akar eljárni akkor nem a volt elnök személyét emlegetné abban a vonatkozásban hogy mi is jár neki most amikor már nem elnök, hanem a törvény tervezet benyújtóját, és az azt elfogadó testületet , az Országgyűlést ugyanis ezekről a juttatásokról egy korábbi törvény rendelkezik, amihez a volt köztársasági elnöknek semmik köze.Ennyire azért tárgyilagosnak kellene lenni Novák Katalinnal szemben.
jáger laszló
Minek ez a felhajtás,
semmi értelme!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Billibácsi
Nem novákot védi a tek az emberektől, hanem az embereket nováktól! Ti. nehogy elkotyogjon valamit.
human
Hát igen. A nemezet egységét reprezentáló nagyon mély köztiszteletben álló Novák Katalint a terrorelhárításnak kell védelmeznie. Mintha valahogy nem sikeredett volna olyan jól ez a nemzetegyesítés.
balos
@rücsü41: Nekem nem csak a JUTTATÁSOK MÉRTÉKE,hanem az szúrja kurvára a szemem,hogy se nem köztársaság se nem a népéért tette amit tett!Szóval úgy gondolom,hogy neki a száján kívül még FASZ sem jár!Úgy érzem,hogy most finoman értákeltem a "tevékenyseggét és a nyelvét,amit a megfelelő segg "takarításán" végzett!Abban viszont igazi nemzethy szart ért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.