Idén megint brutális volt az áremelés. Romániában, Lengyelországban, Szlovéniában és Csehországban, Horvátországban, Szerbiában is jóval olcsóbb, mint nálunk

Megint a mi zsebünkre megy! Péntektől literenként 641 forint a benzin és 645 forint a dízel kiskereskedelmi átlagára, miután a benzin 3 forinttal drágult, a dízel pedig ugyanennyivel csökkent – írta a 444.hu.

A gazdaság márpedig dübörög – A régióban megint itthon a legdrágább a benzin

Itthon nagyon magas áron lehet tankolni/Fotó: Stockfotó

A benzin ára csak márciusban 28 forintot drágult. Egyetlen negyedév alatt 12,5 százalékkal emelkedett az ár, ami szinte rekord.

Ezzel az őrült drágulással a régió egyre több országainak árától szakad el a hazai. A romániai kutakon 570 forint körül adnak egy liter benzint, de Lengyelországban is 600 alatt van, Szlovéniában és Csehországban körülbelül 600-ba kerül. 612 forint a horvát és 630 körül van a szerbeknél. Egyedül az osztrák és a szlovák árak tartanak lépést a magyarral, igaz, hogy a forint-euró árfolyam alakulásával néha azok is olcsóbbak lehetnek picivel.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter február elején azt mondta: a kormány arra kéri az üzemanyag-forgalmazókat, hogy törekedjenek a

„regionális szinten is versenyképes árszínvonalú üzemanyagok biztosítására.”

Forrás: 444.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
troppauerhumer
A most kijött Eurostat adatok szerint 2023-ban Románia leelőzte Magyarországot az egy főre jutó GDP terén - ilyet még nem láttunk, de várható volt a tavalyi magyar recessziót ismerve. Van egy sor kétségünk az adatok pontos összemérhetőségét illetően, mindenesetre elgondolkoztató. Viszont kijött a Gallup globális boldogságindexe is, abben az térségi országok a felmért 148 ország között:Ausztria 14; Csehország 18; Litvánia 19; Szlovénia 21; Németország 24; Koszovó 29 (!); Románia 32; Észtország 34; Lengyelország 35; Szerbia 39; Szlovákia 45; Lettország 46; Magyarország 56; Horvátország 63, Bulgária 81. A30 év alattiaknál azonban nem ennyire gyászos a magyar helyezés, de így is elmarad a térséghez képest. A listavezető a világ.sorrendben Litvánia a fialok között.
Eleve a pps sem állandó, egyetlen országban sem. Az infláció/defláció hatására változhat a valuta-pps arány. Náluk a pps-ben mért 1 főre jutó GDP az uniós átlag 78, míg nálunk csak 76%-a. A százalékban mért felzárkózás sokkal gyorsabb náluk, mint nálunk történt, történik.
rücsü41
Az EUROSTAT számai nem éppen ezt mutitják!Az utolsó helyeket kibérelte Orbán Viktor, de azon nem csodálkozom, hogy azt kommunikálja, hogy előre halad a gazdaság, hiszen ami neki előre van a ez emberek számára az hátra felé mutat .Orbánnak az az álláspontja, hogy Nem írok , nem olvasok én vagyok a miniszterelnök, és kész!
Feller_Peti
Képzeljétek el, hogy mennyi lenne akkor az üzemanyag, ha a hazaáruló baloldal javaslatára elkezdtük volna a fegyvereket is szállítani Ukrajnába.

Meg elkezdtük volna bőséggel kiszolgálni a fasiszta kokainorró Zelenskyt mind ahogy azt a Brüsszeli idióták, Urszula fon der Fájzerék teszik.

Még csoda, hogy így is tartjuk magunkat. Nézzétek meg a németeknél, hogy mennyire mennek felfelé az árak arányában a fizetéseikhez képest.

Akinek nem tetszik, rögtön menjen is az ukrán demokráciába, vagy most az európai kalifátus egyikébe! Ahogy itt írták előttem.
Aki Én
@Feller_Peti: buta balfasz vagy Shikaratyi.
Cherry
Jaj dehát a Soros Brüsszel meg Gyurcsány a hibás, fidesz szektahivők, nektek még vagy 100 ft tal literenként emelném vadbarmok
Feller_Peti
@Cherry: Nekem osztod az észt a viselkedésből te Karmelitát dobáló, kordon bontó, utcán örjöngő balfasz?
Az Olasz csaj sem ülne börtönben ha tudott volna viselkedni és nem verte volna véresre civilek fejét.
Feller_Peti
@Aki Én: Tartok tőle, hogy te még butább balfasz vagy. AkiÉn nyikari! Nyugalom, jön rátok az éjjel és a véres eltakarodás!
Feller_Peti
@Cherry: Persze, hogy a baloldal csinálja az emelést. Ti beszéltetek legtöbbet az ország ellen. Ti vettétek, és vennétek el az ide befolyt pénzeket. Háborúkba is ti dobnátok az országot. Mit gondoltok mit vált ez ki egy országban?

Kár ezt a kormányra és a népre önmagára fogni.
Ti sokkal jobban romboljátok Magyarországot, mint akármilyen erodáló forma.
Elvtárak, lehet haza takarodni!
Pálinkás Pál
arról a benzinről beszélünk ,aminek az előállítása kb 100 Ft...a többi ,kisebb részben a gyártó ,forgalmazó profitja,...nagyobb része a világ politikusainak aranytojást tojó tyúkja...jövedéki,meg millió más adó...a birka emberiség meg tűri...
Aki Én
@Feller_Peti: tudjuk ki vagy Shikaratyi!
Géza
A liberális-kommunista nyugat folyamatosan visszatartja a magyarok támogatását és zsarolja a kormányt. A gazdasági visszaesésért egyértelmüen az EU a felelős és az USA által kirobbantott ukrán háború, amibe a Nyugat számolatlanul önti a pénzt!
Feller_Peti
@Aki Én: Böfögjél még öblösen. Balos Soros lmbtq Ratyi.
m73
@Maccska: és mennyit keresnek Ausztriában meg Szlovákiában? Csak hogy pontosak legyünk te barom:-)
Cherry
@Géza: A magyaroknak sz@r sem jár, mit fizettél be te büdös patkány meg OV retek??? az én adómból akarsz te szemét senkiházi, nyald OV zsiros seggét te barom
Géza
@Cherry: Láthatja mindenki, hogy egy liberális-kommunista ilyen tahó és személyeskedő, ostoba acsarkodó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.