Eközben a bruttó átlagkereset 655 ezer forint volt

Közzétette a Mol-csoport a Budapesti Értéktőzsdén az éves közgyűléshez tartozó dokumentumot, melyben az összes igazgató jövedelme nyilvánosságra került – tudta meg az index.hu. Ebből az derül ki, hogy Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnö-vezérigazgatója több mint 986 millió forintot forintot keresett, ami mellé még igazgatósági tagként 94 millió forintot is kap. Így összesen 1 milliárd 81 millió forintot keresett 2023-ban.

Szegény! Hernádi Zsolt, Mol-vezér tavaly 1,08 milliárdot keresett

Nyilvánosságra került Hernádi Zsolt juttatása/Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hernádi Zsolt alapbére 2017 óta most emelkedett először 35 százalékkal. Régiós összehasonlításban, a csúcsvezetői bérek kategóriában Hernádi javadalmazása átlagosnak mondható.

Összehasonlításként az OMV vezetőjének javadalmazása (2022-ben) 1 milliárd 190 millió forint volt, a Shell vezetője 4 milliárd 364 millió forintot kapott a Total vezetője pedig 4 milliárd 194 millió forintot keresett.

Tavaly az index.hu-nak sikerült egy interjút készítenie a Mol-elnök-vezérigazgatójával. Ebben Hernádi Zsolt elmondta, nehéz időben állt helyt a cég. Tavaly 1,9 milliárd forint dollár volt a vállalat adózás előtti eredménye, ami 37 százalékos csökkenés 2022-höz képest. Mindennek oka többet között az olajipari kitettség, az adószabályozások és a kormányzati elvárások.

Ezek olyan összegek, amelyeket egy átlag magyar elképzelni sem tud. Nem is tudhat, hiszen a KSH adatai szerint tavaly decemberben bruttó 655 ezer forint volt az átlagbér Magyarországon – írta a propeller.hu.

Forrás: index.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Hogy tud ennyiből megélni, kérdezi a sok éhező magyar?Nem kellene neki gy kis állami segítség?
csak úgy....
ez ismét látványosabbá teszi a magyar átlagjövedelmet!
viccesvigságok
éhenkórász azért ha tankoltam 32 litert kiirja a számlára 5300 ft jövedéki adó ? lassan elegánsan fogalmazva kb rablási szint, mint ahogy az egynapi pályamatrica koldusok tán a kormánytagok vagy észérség vezeti az országot? vagy ez is az is a fele még éhes a fele meg jóllakot.?50 forintból a legátkosabbban a skodát tele tankolhattam.ja magyarázat helyett " nem nézek sorozatfilmeket. " kissé lepattintós stilussal már torkig van mindenki .
verőce21
Nehéz a körözés alatt állók élete...!
Pálinkás Pál
ezt is kormányváltás után átadni a horvátoknak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.