Szeretnénk ünnepelni. Ma azonban ez a nap már csak névleg szól 1848-ról. Az utcákon az a csőcselék harcol a rendőrökkel, amelynek már semmit sem jelent Petőfi, Vasvári, Táncsics, a Nemzeti dal, a Pilvax, a 12 pont.

Forrás: nanena.blog.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ugyeugye
hm. milyen szép régi emlékeket idézett fel bennem az írásod :)
csak sose értettem, hogy miért hívták három tavasz ünnepének - az április 4 nekem mindig idegen volt, március 21 meg... inkább hagyjuk.
Minden évben március 15-én vehettem fel az új tavaszi cipőmet, ilyenkor húztam először szoknyát. És olyan magával ragadó volt az egész ünnepség hangulata!
Én holnap is kimegyek. Szándékom szerint elsétálok a Petőfi tér felé - azt hiszem itt adják meg a hangot, milyen napunk lesz. Aztán a kerületi ünnepségen is részt veszünk, ez már hagyomány, viszünk egy szál virágot, ahogy szoktuk.
Jó programok lesznek a Nemzeti Műzeum kertjében, a Lánchídon - ha jó idő lesz, biztos megnézzük ezeket.
Csak azt nem tudom, az este mit hoz majd. Egyelőre optimista vagyok. Hogy milyen irányban, azt majd holnap elárulom.
jandera9
Budaházi, Torockai hány akcióban vettek már részt...És milyen érdekes szabadon járnak -kelnek, nem lőtték ki a szemüket stb. Vajon kinek a megbízásából bujtogatnak?
mindent megúsznak.
nanena
Ma még nyugodt minden, sok turista sétál, fotózik. Szerintem nem sejtik, hogy a holnap este már csak a katasztrófaturistáknak fog kedvezni. Ilyenkor mi mindig abban reménykedünk, hátha délben elkezd zuhogni az eső.
ugyeugye
Gyerekem elment a barátjával megnézni a tojásgyűjtőt a Március 15. téren tegnap. Azt mondja nincs anyázás a papírokra írt üzeneteken, de csak minitojásokat látott. (olcsóbb biztos...)
Ja és a poén, h egy ember ül a közelben egy autóban és figyeli a kócerájt.
Amúgy vihar előtti csendet érzek a városban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.