Hatalmas mennyiséget, a gázolaj közel felét ellopják a mozdonyokból a magyar vasútnál, ami évente durván ötmilliárd forintos kárt jelent – állítják megbízható forrásokra hivatkozva szakértők. Ha fény derülne a lopásra, közel egymilliárd forint áfát kellene utólag befizetni a MÁV-nak vagy egyik leányvállalatának.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: latorkuvasz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
orogordog
Baromság, ha tudok csengetni én vagyok a villamos?

50% nem túlzás?
masterboy
@orogordog: Monnyuk a 47-es?De csak akkor er,ha budafokig csilingelsz! : )
latorkuvasz
a lejtőkön gurulnak :-)
iszonyat mennyiség tűnik el a buszokból is
egy buszsofőrtől hallottam egyszer, hogy aki nem tud napi 40 litert fejteni, az számoljon le... még a legszegényebb járatról is
charlie
hát, azért ma már nem olyna könnyű kilopni a gázolajat mint régen, a gép folyamatosan méri a fogyasztást, megtett utat, stb. azért is koppintás van ma már, ha kicsit odarak a bajszának...
latorkuvasz
@charlie: megvannak a trükkjeik, simán kilopják
xu
Politikusok is utaznak a MÁV-val?
Cheops
Biztos,hogy a mozdonyból lopják ki?
orogordog
@latorkuvasz: Főleg ha a helyi járat gázos. Gondold már át mit írsz.

Havi 1 000 l szerinted? 60 sofőr 60 000 l, beszállítás 74 000 l
Levegővel megy a busz?
adsl70
Senkit nem akarok serteni, de ez akkora kacsa, hogy meg hapog is.. Mai buszokon komoly rendszer van es gps ami minden adatot azonnal a kozponti szerverhez kuld. Rokonsagomban vannak Volanosok akik tudnak meselni erdekes sztorikat :D Erzekelo figyeli a uzemnyag mennyiseget, a pillanatnyi fogysztast es a vissza folyon keresztul erkezo mennyiseget. Na ha ebben elteres van akkor a rendszert tilt es a busznak a motorja abban a pillanatban all! Elakadasjelzo bekapcsol, mert a "szivargas" tuz es robbanas veszely! Csak a szervizes tudja torolni a riasztast a sofor nem.
Leganda kedveloknek a rossz hir a mavos mozdonyokon mar par eve pont ilyen rendszer van. Es hamarabb volt ott, mint a volannal.
Lajos10
Ugyan már hát ha csak ennyit lopnának nem is lenne baj.De amit a főnökség le nyúl az soha nem derül ki.
latorkuvasz
@orogordog: @adsl70: át van gondolva sőt, a látás csodájának köszönhetően biztos vagyok benne :-)
atia
Megbízható források alapján szakértők mondják... szép. Ha ez így van, akkor miért hagyják? Annyira nem megbízható a forrás, hogy az bizonyíték is legyen? Ha meg ennyire számon tudják tartani a mozdony minden adatát, akkor hogy nem ugrik ki a hatalmas túlfogyasztás? Gondolom tudják, hogy +/- valamennyi eltéréssel mennyi üzemanyag fogyhat. Ha ennek a duplája kell egy mozdonyba, akkor az már csak gyanús, nem?
Lajos10
Ebbe az országba mindenki szakértő mindenhez ért.
adsl70
csak magyarazat a gazolaj eltunese :) gondoljatok el a feleslegesen kifizetett mondjuk szakszervezeti vezetok beret amibol mennyi gazolaj veheto? :) ja es meg milliardos sztrajkot is hoz a nyakukba. Mert fidesz berenc :( na itt a gond.
5hazi
A MÁV AZ ÉVI 60 MILLIÁRDOS veszteségét akarja betakarni az 5 milliárdos gázolaj lopással ??? Nevetséges! pláne úgy ,hogy a főbb vonalak villamositva vannak !!
alband
Ha csak a politikusok is annyit lopnának,nem itt tartanánk!
xu
Gyerekek! Tényleg beveszitek, hogy itt a diesel-lopásról van a szó! Olvassatok a sorok között!
orogordog
@xu:
"egymilliárd forint áfát kellene utólag befizetni a MÁV-nak vagy egyik leányvállalatának."

Ez a az?
xu
@orogordog: Ja-ja! Rátapicskoltál! :)
reallatas
@alband: Hmm.. ebben van valami! Sőt!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.