Furcsa dologra derült fény a minapi havazás miatt. Nem tisztázott ugyanis, hogy kinek kell fizetnie a téli időjárás miatt bajba jutott kamionok mentési költségeit – ami némely esetben nem kis összeg. A közútkezelőnek erre nincs külön kerete, míg a katasztrófavédelem csak életveszély esetén rendelhet el mentést. A kérdés nyitott: de akkor ki állja a cechet?

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mandiner
@szaboria: A kérdés az, hogy ki fizeti, Ria! Nem az hogy ki végzi a mentést! A mentést a Tűzoltóság végzi többnyire!
mandiner
@szaboria: Ezek nem állami cégek, privatizált cégek! Olvastad, nem mentenek ha nem biztosak benne hogy ki is lesz fizetve!
Kakastoll
Aki nem a körülményeknek megfelelően vezet, és általa bajba jut, vagy kárt okoz azt az a illető kell megfizesse, aki mindezt okozta.
szaboria
@mandiner: Akkor helyesbitek neked neki kellene állni a cechet.
csutak
Kakastoll ma, 15:31 – válasz erre –
A közút kezelőjének a kötelessége az út járhatóságának a biztosítása!
Magához a cikkhez pedig a zalain szóltam hozzá.
marlin
Gondolom, az ilyen-olyan, mindenféle "üzemanyagárába beépített adó" formájában a benzinkútnál mindenki előre kifizette!! A mentést is, meg az útfenntartást is!!
NEM LENYÚLNI KELL AZ ADÓKAT, HANEM RACIONÁLISAN FELHASZNÁLNI!! Ha az utak csúszásmentesítése olcsóbb akkor azt kell csinálni, ha a mentés a célszerübb, akkor azt kell csinálni és járulékos költségként tessenek már hozzászámolni a biztosítók által fizetendő kárösszeget is!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.