"Lényeg, hogy legyen különbségtétel: nem egyszeri megjelenés az igazságosztó pallos előtt, hanem folyamatos kontroll" - mondta a volt miniszter.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
@mandiner: persze nagyon döntő az is, hogy milyen korosztályt tanítasz. Én csak fiatal felnőtteket tanítottam főiskolán. Ők azért már egy önálló személyiségek. Azért soha nem volt velük problémám. Ha - mindegy, hogy gyermek vagy fiatal felnőtt - ha érzik a pedagógus emberségét, törődését, figyelmét, könnyebb a helyzet. Vallom, hogy soha nem szabad megszégyeníteni a gyermeket egyébként sem, egymás előtt meg különösen.
mandiner
@vukkocska: Hát az más. Ők már többnyire tudják, hogy miért vannak ott)) Mit tanítasz?))
furfang
@mandiner: végig olvasva, amit írtatok mindig az erősödik bennem, hogy az emberekkel való foglalkozás nagyon nehéz, és mi több rendkívül felelősségteljes dolog. ( ide a szülőket is beleértem, nehéz pálya a gyermeknevelés saját tapasztalat is) És a végtermék csorbáit mindenki elszenvedi, kezdve a végterméken. Hogy csinálták a régiek? És más volt talán a társadalom részéről az emberekkel azaz a végtermékkel szembeni elvárás is. Itt hígult fel a dolog talán, hogy milyen embert akar faragni az adott társadalom a tagjaiból. Nálunk ma nincs magasra állítva a mérce, Tartást erkölcsit és fizikait nem kíván ez a liberális ( már-már természetellenességet, önpusztítást ösztönző) szemlélet. Valami bibi itt lehet, tehát a fennmaradás erősítésének kellene lenni a kiindulópontbank nem? ( megint csak okoskodom hozzá nem értő módján)
szaboria
Néha azt hallom , hogy nevelni a szülőnek kell de ha a szülősem tudja, hogy kell nevelni, akkor szerintem igenis a pedagugusnak is jobban kell figyelni és probálni a gyerekeket jobb irányba terelni.
inkvi
Az a jó tanár, akire 30 év múlva is - az összes vélt vagy valós sérelem ellenére - tudása és egyebek alapján fel tud az ember nézni!
Megtörtént párbeszéd: Ebbe az iskolába jártam és engem még tanított a ......! Engem is!
Ez méri a teljesítményt!
Nem az igazgató, nem a diák, nem a szülő és nem az okos miniszter!
Ebből megint az lesz, hogy képletesen felakasztanak valakit, majd 30 év múlva rehabilitálják és megfaragják a szobrát!
Tudok jó megoldást! Az eddiginél is tovább kell csökkenteni a pedagógusok bérét és akkor a krém marad a "pályán"! Aztán igazándiból sinen leszünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.