Itthon

Október 23. - Íme a programok, idén is kétnapos rendezvénysorozatot tartanak

Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket, koszorúzásokat az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján.

Negyven éve halt meg a németfalui cigánytelep keserű hőse, Cséplő Gyuri

Szenvedélyes vitákat kavart a Zala megyei Németfalu cigánytelepének kivételes vezéregyéniségéről készült dokumentumfilm.

Megölte a fiát egy férfi Abdán

Egy 76 éves férfi leszúrta fiát a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Kövér László: Emmanuel Macront a háttérhatalmak gyártották háromdimenziós nyomtatóval

Hosszú ünnepi interjút adott Kövér László, az Országgyűlés elnöke az enyhén szólva kormányközeli Magyar Időknek.Csak néhány idézetet ragadunk ki belőle.Orbán Viktor 1989. június 16-i beszédéről:„A Fidesz az alapításától kezdve azt az elvet képviselte, hogy azt mondjuk, amit gondolunk, és azt tegyük, amit...

Az EU-s pénzek jelentős részét ellopják itthon - így véli a többség

Egy friss felmérés szerint nagyon fontos forrása hazánk fejlődésénak az unió pénze, még úgy is, hogy rengeteg eltűnik belőle a korrupció miatt.

Az 1956-os Széna téri harcok lyukas zászlaját is bemutatja a Nemzeti Múzeum új kiállítása

A zászló útja – '56 emlékére címmel nyílt időszaki kiállítás hétfőn a Nemzeti Múzeumban, ahol november 4-ig látható az a nagyméretű, közepén lyukas magyar zászló, amely az 1956-os októberi forradalomban a Széna téri harcok helyszínén lobogott.

Sokkterápia: kifizettetik az orvosi kezelést

Durván megdrágulhat az orvosi ellátás azok számára, akiknek nincs társadalombiztosításuk.

Négyen egy ellen – baseballütőkkel támadtak ismerősükre, aki életveszélyesen megsérült

Őrizetbe vettek a rendőrök Miskolcon két férfit és két nőt, akik szóváltás után baseballütőkkel bántalmazták ismerősüket, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Lakástűzben halt meg egy idős férfi Sándorfalván

Lakástűzben életét vesztette egy idős férfi Sándorfalván hétfőn.

Több pénzt kaphatnak a színházak, ha megszűnik a kultúrtao

Nem kevesebb, hanem több pénzhez juthatnak a színházak, ha a jelenlegi taotámogatási rendszer megszűnik - mondta a hvg.hu-nak L. Simon László.

Népszava: Kifizettetnék az orvosi ellátást azzal, akinek gond van a tb-jével

Eddig csak az elmaradt járulékot kellett pótolni, de a lap úgy értesült, ez megváltozhat.

Németh Szilárd: a rezsicsökkentés a mai napig segíti a családok, a nyugdíjasok megélhetését – videó

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jelentése azt igazolja, hogy a rezsicsökkentés a mai napig segíti a családok, a nyugdíjasok megélhetését – hangoztatta a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Kövér vagy? Ez bizony sokba fog kerülni a gyerekednek is!

Az elhízás majdnem akkora költségeket ró a világra, mint a dohányzás és a fegyveres konfliktusok, nagyobb teher, mint az alkoholizmus vagy a klímaváltozás.

A magyarok 79 százaléka támogatja a csatlakozást az Európai Ügyészséghez

Tízből hat megkérdezett szerint a fejlesztésre szánt brüsszeli anyagi támogatás jelentős része korrupciós csatornákon magánzsebekbe vándorol.

Embertelen húzás: már az asztalon feküdt az elbocsátott szívsebész betege, mikor lefújták a műtétjét

Már fertőtlenítve, benyugtatózva a műtőasztalon feküdt az elbocsátott szívsebész betege, mikor szóltak neki, hogy elmarad a beavatkozás.

Németh Zsolt: a rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

Az 1956-os forradalom része annak a folyamatnak, amelynek eredménye a rendszerváltozás és az azt követő, harminc éve tartó békekorszak – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn, a Rákóczi Szövetség Műegyemeten tartott október 23-ra emlékező rendezvényén.

Dobi István elnök a '56-os forradalomban – egy árulás anatómiája

Kádár János és Dobi István kiérdemelte az akasztófát.

Politológus: irányvita folyik az LMP-ben

Irányvita osztja meg az LMP tagságát – mondta Kiszelly Zoltán politológus az M1 aktuális csatornán hétfőn, arra reagálva, hogy kilép az LMP-ből Meszerics Tamás, a párt egyetlen európai parlamenti képviselője.

Bokros Lajos: Hamis társadalmi tudat - sárral bearanyozva

Egy hete ünneplik a hazai bankvezetők és a Monetáris Tanács tagjai, hogy az MNB megtízszerezte az ország aranytartalékát. Nos, nincs mit ünnepelni.

"A rendőrviccek iróniája és a 12 évvel ezelőtti rendőrattak miatti bizalomvesztés már a múlté" – a Nézőpont szerint ötmillió magyar büszke a rendőrökre

A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire; ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 27 százaléka mondja – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet az Astoriánál történt október 23-i rendőri roham 12. évfordulója alkalmából készítettek.

Kifizettetik az orvosi kezelést, ha nincs rendben a tb

Egy új jogszabály-javaslat szerint akik nincs rendben a társadalombiztosításuk, nem csak az elmaradt járulékot, de az ellátás árát is fizetniük kéne.

Gyurcsányék szerint Orbán megszorító csomagot vezet be

A pénteken benyújtott jövő évi adócsomag törvénytervezete módosítaná a TAO rendszer működését.A Demokratikus Koalíció szerint a kormány belátta, hogy a milliárdokból felépült stadionok fenntarthatatlanok. Közleményük szerint, ha az Országgyűlés elfogadja a törvényjavaslatot, jövő évtől már a stadionok fenntartására is...

A romák is a Fidesz–KDNP jelöltjeit fogják támogatni

A migráció morális megítélésével kapcsolatban azonos elvi állásponton vannak a kormánypártok a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesületével (CÖCE), a szervezet biztosította a Fidesz–KDNP-t elvi támogatásáról a jövő évi európai parlamenti (EP) és helyhatósági választáson. – Közös célunk, hogy a...

A szabadkőművesek furkósbotja volt Ady Endre

– Milyen apropóból írta a könyvet?

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest hétfő reggel a bankközi devizapiacon péntek estéhez képest.

Orbán Balázs: "Magyarország a szabadságharcosok népe"

Magyarország a szabadságharcosok népe – hangsúlyozta a torontói magyarok körében mondott ünnepi beszédében Orbán Balázs, a miniszterelnökség parlamenti államtitkára vasárnap.

Orvosi rendelőket újítottak fel Hódmezővásárhelyen

Háziorvosi és védőnői rendelőket újítottak fel és bővítettek Hódmezővásárhelyen több mint 350 millió forintból, uniós támogatással – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Manfred Weber: A Néppártnak vannak alapelvei, ezért fogadta el a többség a Sargentini-jelentést

A Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője azt mondja: abban érdekeltek, hogy párbeszéd útján rendezzék a nézeteltéréseket Magyarország miniszterelnökével.

Grezsa István: ha össze tudunk fogni, ismét meghatározó nemzete lehetünk a Kárpát-medencének

Ha össze tudunk fogni, ismét meghatározó nemzete lehetünk a Kárpát-medencének – fogalmazott Grezsa István Kanadában vasárnap. Mint mondta, életerős és bizakodó magyar közösségekkel ünnepelt az észak-amerikai országban.

Hernádi, Gálvölgyi: "nekünk ehhez semmi közünk" - újra támad az álhírgyártó kommandó

Nagyon beindult az álhírgyártás, aminek két oka lehet: a pénzszerzés, vagy a lejáratás, kikezdés.