Itthon – friss hírek

Építőipar: Javulhat a kivitelezés minősége

2016-ban többek között a CSOK-nak és az egyszerűsödő adminisztrációnak köszönhetően jelentősen megemelkedett a lakásépítések és felújítások száma Magyarországon és a trend 2017-ben is folytatódik.

Lakáspiac: Panel árak Budapesten

A budapesti és az országos panel árindexek továbbra is meredeken emelkednek, mértéke meghaladja a tégla lakások értékeit is. Az egyes lakótelepek között azonban jelentős, akár százezer forintot is meghaladó, árbeli különbségek adódhatnak.

A magyar kultúra napja: Kulturális nagyberuházások

Részben a kulturális nagyberuházásoknak köszönhetően a tavalyi 56 milliárdról 122 milliárd forintra nőtt a kulturális államtitkárság költségvetése - mondta el a kultúráért felelős államtitkár. Mint kiemelte, a 66 milliárd forintos többlet jelentős infrastrukturális és szakmai megújulást tesz lehetővé Budapesten és a...

Nézze meg, hogyan szállítják el a felújításra váró metrókocsikat

A videó Kőbánya-Kispesten készült, és az egyik metrókedvelőket tömörítő Facebook-csoportban lett megosztva.

A BVSC fiatal focistája is a buszbaleset áldozatai között

A BVSC-Zugló labdarúgóklub fiatal tehetsége, Márton Márk is azon a buszon utazott, amely péntek éjjel balesetet szenvedett Olaszországban – írja a Klub Facebook oldalán .  

Bódító hatású szerrel elkábították a vendégeket, majd kifosztották őket egy budapesti klubban

Hónapokon keresztül fosztogatta vendégeit egy budapesti belvárosi szórakozóhely tulajdonosa és három alkalmazottja a rendőrség gyanúja szerint.

Már 35 ezer aláírás gyűlt össze a budapesti olimpia ellen

Körülbelül 35 ezer aláírás gyűlt össze vasárnap délutánig a budapesti olimpia elleni népszavazáshoz csak a Momentum standjainál - tudta meg az Index .

Sok a megválaszolatlan kérdés a buszbaleset után

Megnyugtató információkra hiába vártunk vasárnap az olaszországi buszbalesettel kapcsolatban.

Így tud segíteni az olaszországi buszbalesetben érintett családoknak

Az Ökomenikus Segélyszervezet adománygyűjtést szervez az Olaszországban történt buszbalesetben érintett családoknak. A szervezet arra kér mindenkit, hogy akinek módjában áll, támogassa az áldozatokat és hozzátartozóikat. 

A BKK is készül a hétfői szmogriadóra

A Budapesti Közlekedési Központ tartalékjárműveket biztosít a szmogriadó idején várhatóan megnövekedő utasforgalom ellátására.

Jövő héten sem fogunk izzadni, az biztos

A következő napokban is többfelé ködös lesz az idő, ezeken a helyeken ónos szitálás is lehet.

Nyilatkozott a Honvéd Kórház orvos igazgatója a hazaszállított sérültekről

Másod- és harmadfokú égési sérülésekkel érkezett vasárnap délután a budapesti Honvédkórházba a pénteki veronai buszkatasztrófa két súlyos sérültje – közölte Tamás Róbert, az intézmény orvos igazgatója vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján.

Balázsék műsora is elmarad a hétfői gyásznapon

A Rádió1 közleménye szerint a hétvégi veronai tragédiára és a hétfői nemzeti gyásznapra való tekintettel holnap reggel nem lesz Reggeli Show a Rádió 1-en.

Sűrű köddel érkezik a hétfő

Továbbra is anticiklon, illetve magassági gerinc helyezkedik el a Kárpát-medence fölött. A magasban kissé enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, ez pedig kedvez a ködképződésnek – írja a met.hu .

Megérkezett az első két súlyos sérült Budapestre

Mentőhelikopterrel érkezett meg vasárnap délután a budapesti Honvédkórházhoz a péntek éjjeli veronai buszkatasztrófa két súlyos sérültje – tudósított a helyszínről az M1 aktuális csatorna.

Gulyás Márton: A kulcskérdés a nyomor

Fekete évek járnak a baloldalra – állítja Gulyás Márton.

Sarka Kata úgy elvonult, hogy már vissza is tért

Sarka Kata még pénteken tette közzé Facebook-oldalán, hogy egy időre elvonul. Sikerült is: a celebnő kereken egy napot töltött a számítógépétől távol.

Mátyás Győző: Kódneve: olimpia

Pásztory Dórát senki nem választotta meg, és mégis mer itten véleményt formálni.

Marad a fogvacogtató hideg és a szmog

A következő napokban is többfelé ködös lesz az idő, ezeken a helyeken ónos szitálás is lehet.

A Szinyei Gimnázium igazgatója: nehéz időszak vár a diákokra

Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója elmondta: a diákok és a tantestület is nagyon nehéz időszak elé néz, amiben jelenleg 17 pszichológus segíti őket – írja a 24.hu .

Több mint ötven egészségügyi intézményben tilos a látogatás

Az influenzajárvány miatt az országban több mint ötven egészségügyi és ápolási intézményben részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el.

Megvannak a hatos lottó nyerőszámai

Ezúttal sem vitték el a hatos lottó főnyereményét, ami a 3. já­­ték­­hé­­ten 323 mil­­lió fo­­rint volt.

Sebestyén Balázsék műsora is elmarad a hétfői gyásznapon

A Rádió1 közleménye szerint a hétvégi veronai tragédiára és a hétfői nemzeti gyásznapra való tekintettel holnap reggel nem lesz Reggeli Show a Rádió 1-en.

Buszbaleset: Veronából nyilatkozott egy gyerek édesapja

Ma délután nyilatkozott a sajtó képviselőinek egy férfi, akinek gyermeke a péntek éjjel kisodródott busz utasai közt volt, ám szerencsésen túlélte a katasztrófát – írja a Blikk . 

Elég a találgatásból: nem ad ki több információt a veronai rendőrség

Addig nem ad ki újabb információt a magyar busz balesetének áldozatairól a veronai rendőrség, amíg az összes kritikus állapotban lévő személyt, illetve az elhunytakat nem azonosítják – közölte az olasz hatóság a városban tartott sajtótájékoztatóján.

Horváth Csaba: Lázár a kormány leghazugabb minisztere

Olyat, hogy neki személyesen bármi köze lenne a 4-es metró beruházáshoz, csak olyan ember állíthat, aki bedrogozott vagy csak egyszerűen hazug – mondta Horváth Csaba, szocialista fővárosi képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A hős tornatanár felesége elmesélte, hogyan próbálta megmenteni a lányukat

Az olasz sajtóban megjelentek a veronai buszbalesetben diákjait mentő Vígh György és feleségének nyilatkozata az ütközés utáni percekről.

FTC: elhunyt Torgyán József, a Ferencváros korábbi elnöke - NSO

Nyolcvannégy éves korában vasárnap elhunyt Torgyán József, a Ferencváros korábbi elnöke. A sportvezető, politikus 1999 és 2001 között irányította az FTC-t.

Torgyán, a kamikaze politikus, aki leviktorozhatta Orbánt

A Független Kisgazdapárt egykori vezetője 84 évesen, otthonában hunyt el vasárnap reggel.