Itthon – friss hírek

Magyarország már majdnem a legkorruptabb ország az EU-ban

A Transparency International listája szerint már csak Bulgáriában nagyobb a korrupció, Magyarország 9 helyet rontott egy év alatt.

Elhanyagolta beteg fiát, öt év fegyházra ítélték az apát

Öt év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék szerdán, nem jogerősen egy férfit, aki nem gondoskodott megfelelően krónikus betegségben szenvedő fiáról, emiatt a balmazújvárosi fiatalember 27 éves korában meghalt.

Kovács Zoltán megint kioktat, és megint a BBC egyik riporterét találta be

Súlyos állításokat megfogalmazó anyagot hozott le a BBC a magyarországi roma gyermekek helyzetével, illetve intézeti gondozásukkal kapcsolatban.

Napi fontos.... amire ma érdemes volt odafigyelni 2018. 02. 21. - Városi Kurír

Akinek nem volt ideje, akit elragadott a munka heve, vagy pihent egy jót, de mégis kíváncsi, hogy mi történt ma, nézze át összeállításunkat!

Nyugdíjasok ezrei kénytelenek dolgozni, mert különben éhen halnának

Rengeteg nyugdíjas munkára kényszerül az alacsony nyugdíjak által okozott megélhetési problémák miatt. A Fidesz ugyanis munkára fogta a nyugdíjasokat, ahelyett, hogy a jelenleg dolgozó, nem nyugdíjas korú munkaerőt próbálná meg termelékenyebbé tenni, vagy kielégítő összegű nyugdíjakat adna. Ilyen ez a mai magyar valóság:...

Áder: a bizalom a legfontosabb kötőerő egy nemzet és katonái között

A bizalom a legfontosabb kötőerő egy nemzet és katonái között – mondta Áder János államfő a Magyar Honvédség 170 éves évfordulója alkalmából rendezett gálaesten, szerdán.

Fantomdiákok után vett fel állami támogatást egy hazai alapítványi iskola

Olyan diákok után is igényeltek állami támogatást, akik ténylegesen nem vettek részt az oktatásban.

Gyermekáldásnak örvendhetnek az aranykezű tamarinok Nyíregyházán

Aranykezű tamarin (Saguinus midas) született a Nyíregyházi Állatparkban, a másfél éve együtt élő tenyészpárnak ez az első utóda.

Tényleg csak megszületni volt nehéz! Elkészült a Lőrinc-persely! - Városi Kurír

Karácsony előtt dobta piacra a Hegyvidéki Manufaktúra az ünnepi ajándék ügyben határozatlanoknak különböző színben kapható Orbán-gyertyát.

Miért csak akkor ígérünk meg mindent egy kollégának, ha már menni akar?

Most a képzettséget igénylő területeken komoly munkaerőhiány van, így pont a munkáltatók vannak kiszolgáltatott helyzetben.

"Ha a kórházban meghal a fiam, pénzbe kerül hazahozatni" – kemény büntetést kapott a gondatlan apa

Öt év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék szerdán, nem jogerősen egy férfit, aki nem gondoskodott megfelelően krónikus betegségben szenvedő fiáról, emiatt a balmazújvárosi fiatalember 27 éves korában meghalt.

az állami elosztás hatékonytalansága abszolút kiütközik, és ezt mélyebben nem is kívánom elemezni...

Manapság egyre több ügyféltalálkozóm témája a preventív szűrővizsgálatok iránt növekvő igény és a szűrések megszervezése.

A civil "maffia" az extrém hidegre készül, és minden segítséget örömmel fogad

Szibériai hideget várnak a tél utolsó hetében Magyarországon.

Tovább tart a havazás – itt a figyelmeztetés

A fél országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre.

Mégis eszik rovart a magyar! Jön az I. Magyar Rovaripari Konferencia, ahol különböző rovarokat lehet majd kósoltni

Az agrárminiszter épp kedden jelentette ki, hogy a magyar nem eszik rovart. Talán ez mégsem így van, ugyanis most pénteken rendezi meg a Szent István Egyetem Deák Tibor Szakkollégiuma a budai campuson az I. Magyar Rovaripari Konferenciát.

Rovarokat lehet kóstolni a Szent István Egyetemen - Városi Kurír

Az elmúlt 24 órában óriási karriert futott be Fazekas Sándor földművelési miniszter kijelentése, miszerint "rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember".Sajnos rossz hírem van a miniszter számára, ázsiai mintára már egy évtizede kutatják a minél egészségesebb fehérjebevitel módját, amit a rovarok fogyasztása tökéletesen...

Hárman élesztettek újra egy bicikliről leesett férfit Vas megyében

Három ismeretlen tökéletes összhangjának köszönheti életét egy Vas megyei férfi - közölte Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Plakátra teszi a határzárat kritizálókat a Fidelitas

Kerítésbontók címmel országos plakátkiállítást rendez a Fidesz ifjúsági szervezete, az anyagokon Szél Bernadett mellett Vona Gábor és Karácsony Gergely is szerepel majd.

Soros György rovarokkal etetné a magyarokat? Németh Szilárd szerint az agrárminiszter nem mondott ilyet

A készenléti rendőrség eredményeiről tartott sajtótájékoztatót ma Németh Szilárd. Azonban újságírói kérdésre egy kedd esti csepeli lakossági fórumon elhangzottakról is nyilatkozott. Ezt Németh Szilárd és Fazekas Sándor agrárminiszter részvételével tartották. Németh Szilárd az ott elhangzottakat firtató újságírói...

Orbán várbeli építkezéseivel gondok lehetnek, ha így leveleznek a hvg.hu-val

Egyszerű érdeklődésnek indult: kérdéseket küldtünk a Miniszterelnökségre az UNESCO magyarországi látogatásával kapcsolatban, sértett és kioktató választ kaptunk irreleváns információkkal.

Szijjártó szerint a migráció rossz, veszélyes és megállítható

Magyarország álláspontja a bevándorlással kapcsolatban sziklaszilárd: a migrációt rossz, veszélyes és megállítható folyamatnak tartjuk, nemet mondunk a bevándorlásra és a betelepítési kvótára – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Jobbik: segítjük a külföldre vándorolt magyarok választási részvételét

A Jobbik felhasználóbarát kisokossal, a szavazóköröket tartalmazó térképpel és online kampánnyal segíti a külföldre vándorolt magyarok választási részvételét – közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Hatvanmilliárd forintos turisztikai fejlesztés valósul meg a Sopron-Fertő térségbe

Közel hatvanmilliárd forintból fejlesztik a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térséget 2020-ig, a befektetéstől a turizmus jelentős növekedését várják.

A DK a közmédia költségvetéséből csoportosítana át a műtéti várólisták csökkentésére

A Demokratikus Koalíció kormányra kerülése esetére az "egészségügyi krízishelyzet" felszámolását ígéri.

Szijjártó Péter: a magyar gazdaság jövője az autóiparon múlik

A magyar gazdaság jövője azon múlik, hogy az új korszakába lépő autóipar az új ipari forradalom vezető ágazataként továbbra is hozzájárul-e a belföldi növekedéshez – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a Continental új debreceni beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.

Elektronikaihulladék-hasznosító üzem, Tiszapüspöki

Több mint kétmilliárd forintból elektronikaihulladék-hasznosító üzem épül Tiszapüspökiben, a már elkezdődött és a tervek szerint legkésőbb jövő évben megvalósuló beruházás mintegy félszáz új munkahelyet teremt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település független polgármestere az MTI-vel.

Bárkihez bekopoghat Orbán Viktor - Egerben már megtette

Személyesen állt bele párttársai kampányába Orbán Viktor mi­nisz­ter­el­nök, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke teg­naptól.

Hozzájuk csöngetett be Orbán Egerben – az utcán egy ittas kukással is közös fotót készített a miniszterelnök – videó

A Facebook-oldalára feltöltött fényképek és videó alapján Egerben Orbán Viktor segített be Nyitrai Zsoltnak. Több családhoz, de még egy benzinkútra is ellátogattak az aláírásokért. Volt olyan, aki nem hitte el, hogy Orbán Viktor átlépte a háza küszöbét. A járókelők szívesen szelfiztek is Orbánnal. Az utcán találkoztak egy...

A BKV 50 éve kihagyhatatlan része a főváros életének

A BKV 50 éve kihagyhatatlan része a főváros életének, szolgáltatásait naponta több mint egymillió ember veszi igénybe - mondta a főpolgármester a közlekedési társaság fél évszázados fennállása alkalmából tartott hétfői budapesti rendezvényen.