Itthon – friss hírek

Tíz év börtön egy ház felrobbantásáért

Három férfi ellopott egy rézcsövet, amivel 15 ezer forintos kárt okoztak, de mivel a ház emiatt felrobbant, a kár 70 millió forint.

Simicska és az utilapu

Simicska kizáratott, igaz, csak a fiatalabbik, és nem máshonnan, mint a Fidelitasból. Tovább dübörög a Fidesz-KISZ, nem volt neki elég a múlt hét, amikor blamából blamába botorkált. Semmit nem vette el szereplési kedvüket, hiszen végre számítanak rájuk a nagyok.

Bazsarózsa ápolása, szaporítása

A bazsarózsát vagy pünkösdi rózsát dísznövényként ismerjük, de már 2000 éve, Kínában is ismert gyógynövényként tartották számon. Nem közeli rokona a rózsáknak (Rosa spp.), nevében a rózsa szót az azokéhoz hasonló virágairól kaphatta.

A Fidesz elkaszálta a 13. havi nyugdíj bevezetését

A Fidesz leszavazta a 13. havi nyugdíj bevezetését kezdeményező szocialista indítványt az Országgyűlés népjóléti bizottságában kedden.

Minden lében két kanál - az égben

Roder Bond Moor is itt hagyott minket. Elment pajtása és cimborája, Tony Curtis után, odaát az égben kergetni a nőket és a kalandokat.

Nem, ez nem paródia... Balog Zoltán nagyon kiakadt az Index videóján

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere felháborodott levelet írt az Indexnek, miután hétfőn egy konferencián szerettük volna megszólaltatni őt.

Pótkerék ölt meg három embert, elítélték a lengyel kamionost

Három év fogházbüntetést kapott azt a lengyel kamionsofőr, akinek a járművéről elszabadult pótkerék három ember halálát okozta a 47-es főúton tavaly februárjában.

MSZP: tavaly november óta nyomoznak a pécsi buszbeszerzés ügyében

Nem azért nyomoznak, mert a magyar hatóságok észrevették volna, hogy valami tennivalójuk van az ügyben, az eljárás a holland nyomozó hatóságok jelzése után indult.

Alföldi Róbert üzent a hatalom puhapöcsű kiskatonáinak

Szerinte a teljesítmény, a szakmaiság helyett egyedül a párttagkönyv számít.

Kibukott Balog Zoltán az Index videóján

Az emberierőforrás-miniszter hétfőn nyilatkozott a lapnak kalandos körülmények között.

Sugárvédelmi ruhában ment a paksi ülésre egy LMP-s

Sugárvédelmi ruhában ülte végig az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának paksi kihelyezett ülését Sallai R. Benedek, az LMP politikusa.

„»A magyarok azt mondják magukról, hogy a zsidóktól erednek.« Ettől az az én lelkem boldog tud lenni” – pódiumbeszélgetés Komoróczy Gézával

A kamasz Komoróczy Géza a holland és a szingaléz nyelvű Biblia szövegének összehasonlításával múlatta az időt, mert mi mással foglalatoskodna egy kamasz a Rákosi-korszak Magyarországán, mint a holland és a szingaléz Biblia összehasonlításával?

Mégis csonkolni fogják a ligeti ősplatánok ágait?

Bár a beruházó szerint semmi nem fenyegeti a Városligeti tó partján álló ősplatánokat a vizes vb építkezései miatt, a ligetvédők most olyan fotókat posztoltak, ami aggodalomra adhat okot.

Alkohol tüzelte a monorierdei rodeó rémét

Az 50 éves munkás inzultálta az indiánruhás nőket, beugrott a fotójukba, és mikor sértődötten bicskát rántott, a szúnyogháló sem állította meg.

Vízzel locsoltak le egy síró kisgyereket a bölcsődében - lépett az ombudsman

Egy záhonyi bölcsődében lefogtak egy síró kisgyereket, és vizet fröcsköltek az arcába.

38 évesen elhunyt a Duna Tv műsorvezetője

Tragikusan fiatalon, 38 esztendősen elhunyt Selmeczi Borbála, aki évekig vezette a Duna Televízión a Dunáról fúj a szél című műsort, amelyben népdalokat tanított a nézőknek a képernyőn keresztül.

Hasonlítgatás – biztos út az elégedetlenséghez

Az emberek szeretnek dolgokat összehasonlítani.

Versenyelőnyt hozhat a digitális IQ

A cégek riasztó arányban vallanak kudarcot abban a tekintetben, hogy nem képesek a digitális technológiai beruházásaikat üzleti eredményekre váltani – mondja Kerekes Antal, a PwC Magyarország technológiához kapcsolódó tanácsadási szolgáltatásokat vezető cégtársa.

Fideszes polgármesterjelölt cége építette az okoskerítést!

A fideszes kötődésű Bozó Zoltán cége az egyik legnagyobb nyertese az „okoskerítés” építésének – írja az Index.

Mengyi Roland ügyének nincs minisztériumi felelőse – ez történt hétfőn

Kubatov szerint Soros terve destabilizálni Magyarországot és Európát, félmilliárdos kárt okozott a Bükkben és a Zempléni-hegységben az áprilisi hó és vihar, Szemerey Tamás bankja hízik, miközben az egykori Brokernet csak fogy, vádat emeltek a zavargással vádolt bevándorló nyilatkozatát félrefordító tolmács ellen, kirúgták a...

Az unoka is belerokkant a 18 éve húzódó perbe

Burka Ferenc és fia 45 milliós kártérítést kapott, mert ártatlanul ültek gyilkosság miatt.

Áprilisi havazás: félmilliárdos kár a hegyekben

Végéhez közeledik a miskolci központú Északerdő Zrt. által kezelt állami tulajdonú erdőket ért veszteségek felmérése, az áprilisi havazás és vihar mintegy félmilliárd forint kárt okozott a Bükkben és a Zempléni-hegységben közölte Zay Adorján a cég vezérigazgatója az MTI-vel hétfőn.

Magánnyugdíjpénztárak: harc az utolsó leheletig

Egy olvasónk a magánnyugdíjpénztári járadékszolgáltatással kapcsolatos joghézag miatt fordult hozzánk.

Megújul a pesti rakpart

Hosszú semmittevés után 2015-ben a főváros végre elkezdett érdemben foglalkozni a budapesti Duna-partok helyzetével, mindjárt több fronton. Ebben az évben írta ki ugyanis a tervpályázatot a pesti oldalon a Fővám tér és a Kossuth tér közötti szakaszra. Időközben viszont Budapest belecsöppent a 2017-es vizes világbajnokság...

Juhász Péter: Perre mentem, mire mentem?

Bár voltak, akik az eljárásomat pozitív példaként tüntették föl, a helyzet nem ennyire egyértelmű.

Megverte a mozgóárust, mert megzavarta pihenését

Pihenés közben zavarta meg, ezért bántalmazta a mozgóárust egy férfi Birjánban.

Tíz kilométeres dugó az M7-esen Székesfehérvárnál

Útjavítás miatt mintegy tíz kilométeres kocsisor alakult ki kedd délelőtt az M7-es autópályán a Balaton felé vezető oldalon, Székesfehérvár közelében.

Bajban van Klapka György zálogháza

Édesapja halála után Klapka Sandy vette át az üzletet, ami azonban nem úgy megy, ahogyan kellene.

Orbán: Észtországgal mindig is jó volt a kapcsolatunk!

Észtországgal mindig is kitűnő és szoros volt Magyarország kapcsolata - értékelt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban, miután észt kollégájával tárgyalt.

Bányásszák elő a napszemüveget, mert fantasztikus időnk lesz

Kedden délelőtt többfelé borongós időre készülhetünk, elszórtan zápor, néhol zivatar is kialakulhat.