Az 57 éves Roberto Romeo hosszú éveken át dolgozott olyan munkakörben, ahol sokat kellett telefonálnia, mielőtt 2010-ben agydaganatot diagnosztizáltak nála. A tudományos világban óvatosan megközelített témában a bíróság meglehetősen határozottan foglalt állást.

Bár a tudományos életben jelenleg is zajlik a vita a témában, egy olasz bíróság a napokban történelminek számító ítéletet hozott, amikor kimondta, hogy agyrákot okoz a mobil – számolt be róla az AFP hírügynökség.

Az ügyben érintett 57 éves Roberto Romeo 15 éven át dolgozott a Telecom Italia nevű telekommunikációs cégnek, ahol saját bevallása szerint napi 3-4 órán át kellett telefonálnia – így tudta ugyanis tartani a kapcsolatot a kollégáival. A férfi egy idő után azt vette észre, hogy a jobb fülére már kevésbé hall.

Egy 2010-ben elvégzett vizsgálat kimutatta, tumor nőtt az agyában, és bár szerencsére jóindulatú volt, az operáció miatt a jobb fülére teljesen elveszítette a hallását. A bíróság a 23 százalékos egészségkárosodására havi 535 dolláros (kb. 155 ezer forint) rokkantsági nyugdíjat ítélt meg, amit az olasz nemzeti biztosítótársaságnak, az INAIL-nek kell kifizetni. A bíró szerint ugyanis a tumor a munkája miatt alakult ki.

Bár a döntés alapján egyértelmű lehet az összefüggés, a tudományos élet a bíróhoz képest jóval árnyaltabban látja a helyzetet. Míg a WHO 2011-ben úgy látta, valóban rákot okozhat a mobiltelefon, a patkánykísérletek után pedig hasonló megállapításra jutott egy kutatás, ez utóbbi esetében maguk a szakemberek is úgy látják, további kutatásokra van szükség a témában. – írja a hvg.hu.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Nagy logika nem kell hozzá,ha valakinek naponta ilyen hosszú ideig zavarják az agyhullámait nyilván nem tesz jót.
nem tibi
Hogyan mobiloztak napi 3-4 órát a patkányok ?

:-)
Szókrakész
Ezer éve téma ez.
De csak most "jöttek rá", hogy igazak a vádak?!?!?!
Akkor a HAARP, Chemtrail mikor lesz beismert tény?
A fluorid
A fogamzásgátlás
A káliumos só,
a..
a..
a..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.