A komplikációmentes szülés után hazaengedték a kórházból a 33 éves kanadai Lindsey Hubley-t és kisfiát, Mylest. A család tragédiája másnap kezdődött el.

A nőnek hasi fájdalmai lettek, majd a bőre is elszíneződött. Nekrotizáló fasciitis nevű fertőzést – húsevő baktériumot – diagnosztizáltak nála, amely a szövetek gyors pusztulásával jár. Az asszonynak hét hónappal fia születése után már minden végtagját amputálni kellett, hogy megállítsák a fertőzést – írja a Daily Mail.

null

null

A kanadai család a fertőzés kialakulása miatt az egészségügyi intézményt vádolja, mert az okozta a veszélyes kórt, hogy az egész placentáját nem távolították el a szülés után, vagyis nem vették észre, hogy hiányos a méhlepény. Ez egy rendkívül ritka fertőzés, de négyből egy ember, aki elkapja, életét veszti a betegségben. A pár beperelte a kórházat és 5 külön orvost is, akiket gondatlansággal vádolnak.

Ha a szülés után placenta egy része bentmarad a nő szervezetében, komoly vérzést és fertőzést okozhat, amely később a kismama életébe kerülhet, ezért is szokták jó alaposan átvizsgálni a méhlepényt a nőgyógyászok a szülést követően.

Hubleyt annak ellenére engedték ki a kórházból, hogy még bent jelezte, hogy hasi fájdalmai vannak, de senki nem vizsgálta meg, azt mondták neki, hogy biztos székrekedés okozza a panaszokat.

A család kórházi számlái az egekbe szöktek, ezért adománygyűjtő akcióba kezdtek. Körülbelül 100 ezer dollárra van szükségük ahhoz, hogy valamennyire talpra tudjanak állni.

(Bors)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.