Már 5 golyót kiműtöttek, de még 2-őt ki kell, abból az észak-koreai katonából, aki hétfőn szökött meg az országából. Egyelőre eszméletlen, és nem tud önállóan lélegezni, de az orvosok szerint meg tudják menteni az életét.

Élet-halál között lebeg az észak-koreai katona, akibe 7 golyót lőttek a szökése közben

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A katona egy terepjáróban száguldott a két Korea határa felé, amikor az egyik kereke kitört, így gyalog futott tovább, mikor Északról körülbelül 40 lövést adtak le rá. A sérült katona egy déli építmény mögött keresett menedéket a két Korea közt húzódó demilitarizált övezet Közös Biztonsági Terület (Joint Security Area, JSA) sávjában, körülbelül 50 méterre délre a katonai demarkációs vonaltól, dél-koreai és amerikai katonák innen mentették ki. Az ENSZ katonai fegyvernyugvási bizottsága értesítette Észak-Koreát, hogy a katonát műtőbe vették. Ugyanezt Dél-Korea is megtette a határon felszerelt hangosbeszélőkön keresztül.

Legutóbb 2007-ben fordult elő, hogy északi katona a JSA-n keresztül dezertált volna Délre, arra pedig még sosem volt példa, hogy északi katonák bármilyen okból déli irányba tüzet nyitottak volna a JSA-ban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.