Megkezdődött az újabb, harmadik mentési művelet kedden a thaiföldi Tham Luang barlangrendszernél, hogy kihozzák a még bennlévő négy gyereket és edzőjüket.

Narongszak Oszotthakorn tartományi kormányzó újságíróknak azt mondta, hogy az öt embert együtt mentik ki. Hozzátette, hogy egy orvos és a thaiföldi haditengerészeti kommandó három tagja, akik azóta vannak a csoporttal, hogy felfedezték őket a múlt hét elején, ugyancsak kedden jönnek ki a barlangból.

A barlangrendszerben egy ifjúsági futballcsapat 12 tagja és az edző rekedt benn június 23-án. Vasárnap négy, hétfőn pedig további négy gyermeket mentettek ki.

Jó egészségi állapotnak örvend az a négy gyerek, akiket tegnap mentettek ki a Tham Luang barlangrendszerből, nevüket egyelőre nem közölték.

Thaiföldi mentőakció: megkezdődött az újabb mentési művelet

A hétvégén kimentett gyerekeket felszínre érkezésükkor rögtön megvizsgálta egy orvos. Három fiút mentőhelikopterrel szállítottak korházba, a negyediket pedig mentőautóval. Annak ellenére, hogy az állapotuk kielégítő, állandó orvosi megfigyelés alatt állnak, illetve még számos vizsgálat vár rájuk.

A mentési munkálatok alatt összesen nyolc gyerek jutott ki a thaiföldi barlangból.

Cikk- és címlapkép: YE AUNG THU / AFP

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.