Az USA-beli Pennsylvania egyik kisvárosában 158 év börtönbüntetésre ítéltek egy gyermekorvost, mert évtizedeken keresztül gyermekeket molesztált.

Kéthetes csecsemőt is molesztált az amerikai "sorozat-ragadozó" gyermekorvos

A hétfői ítélethirdetés előtt Josh Shapiro ügyész „sorozat-ragadozóként” írta le Johnnie Barto orvost, aki „beteges vágyainak kielégítésére kisgyermekeket ejtett prédául”, miközben családi orvosként Johnstown városka közösségének egyik köztiszteletben álló személyisége volt.

A 71 éves orvos a tárgyaláson beismerte, hogy nemzedékeken át kisfiúkat és kislányokat szexuálisan zaklatott, erőszakolt meg. Legfiatalabb egy áldozata kéthetes csecsemő volt.

Barto ellen 1998-ban fogalmazódtak meg először a vádak, hogy molesztálja a pácienseit, de akkor a városka közössége határozottan kiállt mellette, rosszindulatú vádaskodásoknak minősítve a napvilágra került információkat.

Az orvostól akkor bevonták a működési engedélyét, de 2000-ben visszakapta, ígyismét praktizálhatott. A pletykák ezt követően sem ültek el, de a közösség mindig megvédte őt.

Az első feljelentést 2017 decemberében tette gy édesanya, akinek 12 éves kislánya az orvosi vizsgálat után elmondta, mit tett vele a doktor. Johnnie Bartót 2018 januárjában letartóztatták. Azóta a kisváros immár felnőtt lakói egymás után jelentkeztek és tettek tanúvallomást arról, hogy évekkel korábban Barto hogyan zaklatta őket.

A tárgyaláson tanúvallomást tett egykori áldozatok szörnyetegnek nevezték őt, némelyikük könyvet vágott hozzá. Az egyik egykori áldozat képtelen volt megjelenni, írásos vallomását – amelyből kiderült, hogy ötéves volt, amikor az orvos többször is megerőszakolta őt – az ügyész olvasta fel.

Johnnie Barto élete végéig börtönben lesz: hétfőn 79-től 158 évig terjedő börtönbüntetést szabtak ki rá.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Azannya, a következő mi lesz? 2 hetes embrió?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok