Egy hajszálon múlt, hogy nem végződött tragédiával az az Alsó-Ausztriában történt baleset.

Teljesen kiégett egy magyar sofőr kamionja egy osztrák alagútban – írja a Blikk.

A lap információi szerint a magyar sofőr éppen Svájcba tartott a kamionjával, amikor a jármű egyik kerekénél felcsaptak a lángok még hétfőn hajnalban a Bécs melletti S1-es elkerülő úton lévő Rannersdorf alagútban.

A Blikknek a férfi egyik ismerőse azt mesélte,

a kamion defektet kapott, majd a bal oldalon kezdett lángolni az egyik kerék, és a tűz olyan gyorsan átterjedt a fülkére, hogy a sofőrnek menekülni is alig volt ideje. Úgy tudni, a férfi kórházba került ugyan, de komolyabb sérülés nélkül megúszta és jól van.

Osztrák sajtóhírek szerint a férfi egy poroltóval és egy kollégája segítségével megpróbálta eloltani a tüzet, de nem sikerült, végül a kiérkező tűzoltók fékeztk meg a lángokat, ám addigra a kamion porig égett.

Osztrák alagútban égett ki egy magyar sofőr kamionja

A tűzoltóság közleménye szerint már mikor kiértek, teljes terjedelmében égett a jármű, először pedig egy személyt eltűntként is kerestek, ám őt végül az alagút bejáratánál találták meg.

A képeket ITT lehet megnézni.

A tűz miatt omladozó plafon jelentősen nehezítette az oltási munkálatokat, sőt, a biztonsági rendszer is megsemmisült az alagút körülbelül 600 méteres szakaszán, végül a tűzoltók 8 és fél órán dolgoztak az oltáson.

A baleset miatt már aznap óriási dugó alakult ki a környéken, ráadásul a következő hetekben hasonló fennakadásokra lehet számítani: a hatóságok ugyanis a forgalmas alagút Vösendorf felé vezető oldalát lezárták, és a tervek szerint legkorábban csak 6 hét múlva adják vissza az autósoknak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(Blikk)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.