Liviu Dragnea egy vasárnapi tévéműsorban jelentette be: a volt erdőügyi miniszter életére törtek. A pártelnök azt mondta, hogy Doina Pană neki mutatta meg elsőként orvosi vizsgálatai eredményeit, amelyek arra utalnak, hogy megmérgezték.

Gyilkossági kísérlet: meg akarták ölni a román erdőügyi minisztert

A kormányzó szociáldemokraták (PSD) elnöke azt mondta, párttársa volt a legbátrabb erődügyi miniszter.

A legbátrabb miniszter! De hatalmas érdekeket sértett, mert például az általa bevezetett erdőfigyelő rendszernek köszönhetően elképesztő ütemben esett vissza az illegális fakitermelés.

A képviselőház elnöke érthetetlennek nevezte, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság miért halogatja a nyomozást az ügyben, holott bizonyítékok állnak rendelkezésére. Korábbi sajtóhírek szerint emberölési kísérlet és szervezett bűnözői csoport létrehozásának gyanúja miatt eljárás indult, de csak azután, hogy a volt erdőügyi és vízgazdálkodási miniszter panaszt nyújtott be, azt állítva, megmérgezték higannyal.

Doina Pană, a PSD alelnöke korábban azt mondta, tavaly télen ezért kellett lemondania. Súlyos szívproblémákkal kezelték, de a gyógyszerek dacára rosszabbul lett, majd a toxikológiai analízis higanyt mutatott ki a szervezetében, magas koncentrációban.

Mivel nagyon rosszul éreztem magam, még január 3-án benyújtottam a lemondásomat, de nem válhattam meg tisztségemtől, mert Klaus Johannis elnök nem írta alá az erről szóló rendeletet. Ezért csak február elején tettem panaszt a rendőrségen.

Arra a kérdésre, gyanakszik-e valakire, a volt miniszter úgy felelt: 2014-től hozott intézkedései eredményeként az évente illegálisan kivágott fa mennyisége 8,8 millió köbméterről 0,4 millióra csökkent.

Forrás: 24.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.