Facebook-kommentek között találtuk az alábbi összegzést, de ideidézzük, mert egyrészt vannak ott ilyen értékes írások is (vö. ütik-verik a professzorokat), másrészt pedig azért, hogy lám, milyen sokféleképpen magyarázható az, amit a miniszterelnök úgy hív: nyolcszor vertük meg a világot.

A számok nyelvén, mit ér Rio 2016?

Disclaimer: MINDENKI előtt le a kalappal, aki kijutott, küzdött, végigcsinálta a versenyét. Ha még helyezést, érmet, aranyakat is szerzett, akkor főleg. Dettó a segítőknek. DE:

1. 127 pont helyett 110 pontot szereztünk Londonhoz képest, 17 ponttal (=2 arany+ 1 db 4. hellyel, avagy 6 db 5. hellyel+5 db 6. hellyel kevesebbnyi pontot.)

2. Ezzel 2 hellyel hátrább (14. helyett 16.) vagyunk a ponttáblázaton (szerintem a ponttáblázat mutatja jobban egy ország élsportjának a helyzetét, nem az éremtábla, s főleg nem az aranyak szerint rangsorolt tábla.)

3. A ponttáblán megelőzött Londonhoz képest, Új Zéland, BRA, Kanada, mi megelőztük (ha nem nyernek ma semmit) Ukrajnát. „Nyakunkon van” kb. 10 ország (pl. KAZ, Kuba, Lengyelo.)

4. Ez a II. világháború utáni 2. legrosszabb eredmény, nem sokkal jobb Pekingnél (93 pont).

5. 3 éremmel van kevesebb, mint Londonban (15), itt is csak Peking gyengébb a 2. vh. után (10 érem).

6. Talán igazságtalan említeni (hiszen pl. Jamaika esetén még torzabb a helyzet), de a pontjaink 42%-át Kozák Danuta (ok, nála 2 aranynál még ott van a többi 3 lány is) és Hosszú Katinka szerezte (47/110).

7. Az ÖSSZES aranyat, illetve pontjaink majd 84%-át (!!!) 3 sportágból szereztük (vívás, kajak, úszás). Korábban ilyen egyoldalúság soha nem volt.

8. Pontjaink 1988 óta sorrendben: 211, 208, 150, 135, 144, 93, 127, és most 110: egyértelműen csökkenő tendencia.

9. Az 1 főre jutó érmek (amit oly gyakran emlegetünk) tekintetében Rióban jobban teljesített többek között a nálunk kisebb, de azért pár milliós országok közül: NZL, Azerbajdzsán, Dánia, Horváto, Grúzia, Szlovénia. Rendben: a kis (2-15 milliós) országok között aranyak tekintetében még mindig elől állunk.

Mivel mástól erre nem számítok a nyilvánosságban (a sportújságírók vakok, a többiek politikailag jórészt elfogultak, vagy csak simán lusták és soha nem fogják a fenti adatokat összeszedni) csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a felszín alatt a magyar sport általános helyzete folyamatosan romlik.

Kéretik Hosszú Katinkával, Kozák Danutával és a vívókkal nem takaródzni, hanem szembenézni a fentiekkel.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
@Szeparepa2: Katinka és Danuta is saját férjével, saját erőből edz... Nélkülük sehol nem lennénk az éremtáblázaton sem. Ennyit a nagy magyar edzőtársadalomról, meg fingreszelő, bepucsító, átpoliziált klubokról...

Kínában egy ilyen szereplés után az összes nagypofájú edzőt nyilvánosan végigvernék, akik máskor akkora arccal tudnak nekirontani akár Katinkának, akár régebben például Janics Natasának... (Mert ugye ő is ki lett utálva, mikor lelépett "Kati nénitől" a férjével... De milyen érdekes, hogy újabban szinte csak azok tarolnak, akik kiszakadtak ebből a magyar posványból, és más utat kerestek.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.