Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet szerzett 200 méteres vegyesúszásban a riói paralimpia vasárnapi napján.

A szám másik magyarja, Tóth Tamás a negyedik helyen végzett, míg a győzelem az olasz Federico Morlacchié lett.

Sors Tamás ezüstérmes 200 méter vegyesen

Ez a magyar küldöttség harmadik érme Rióban, egy bronz után a második ezüst.

A 100 méter pillangón kétszeres címvédő Sors másodikként, a Londonban gyorson két ezüstöt is szerző Tóth Tamás negyedikként került be az előfutamból a döntőbe, így lehetett reménykedni az újabb magyar éremben. A két versenyző egymás mellett úszott a döntőben.

Sors nagyszerűen kezdett pillangón, ami a specialitása, 50 méternél elsőként fordult, majd háton is tartotta az előnyét. Százötven méternél aztán már Morlacchi volt az élen, s bár Sors támadta az utolsó hosszon, nem sikerült befognia és másodikként csapott a célba. Tóth Tamás gyakorlatilag végig a negyedik helyen haladt.

"Nagy meglepetés ez az ezüst, még fel sem fogtam – mondta fülig érő szájjal a 24 éves pécsi Sors Tamás. – A pillangót nem tudom visszafogni, az mindig olyan, hogy megindulok és megyek, háton arra kellett figyelnem, hogy ne lassuljak le, amire hajlamos vagyok, mellen figyeltem a többiekre, gyorson pedig bekapcsoltam a lábamat, amennyire tudtam."

Federico Morlacchi pillangón is nagy ellenfele lesz majd Sors Tamásnak, aki ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: látszik, hogy az olasz nagyon jó formában van, várhatóan nagy lesz majd kettejük között a csata.

Tóth azt mondta: a reggeli előfutam után látta, hogy számára ez a negyedik hely lehet a realitás, s mivel a fináléban nem történt semmi váratlan, ezt sikerült is megszereznie.

Az S5-ös sérültségi kategóriában versenyző Illés Fanni ötödik helyen végzett 100 méteres mellúszásban. A negyedik legjobb idővel került a döntőbe, ahol 50 méternél a hatodik helyen fordult, s jó hajrával egy helyet még előrébb tudott lépni.

Eredmények:

férfi 200 m vegyes (S9), paralimpiai bajnok:

Federico Morlacchi (Olaszország) 2:16.72 p

2. SORS TAMÁS 2:17.33

3. Timothy Disken (Ausztrália) 2:17.72

4. TÓTH TAMÁS 2:19.40

női 100 m mell (S5), paralimpiai bajnok:

Jelizaveta Meresko (Ukrajna) 1:41.63

2. Viktoria Savcova (Ukrajna) 1:42.14

3. Szung Ling-ling (Kína) 1:45.21

...5. ILLÉS FANNI 1:48.14

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Nagy gratula!
Még ha nem is kíséri akkora ünneplés, mint azokat az egészséges sportolókat, akiket agyondotálnak és minden lehetőséget megadnak idehaza és külföldön!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.